Isparta AKUT'tan Arama&Kurtarma Operasyonu

AKUT Isparta birimi jandarma ekipleri ile Ağlasun ilçesine bağlı A. Yumrutaş köyüne en kısa zamanda intikal edilmiştir.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Şubat 2012 21:40
Isparta AKUT'tan Arama&Kurtarma Operasyonu

Ağlasun jandarma komutanlığından gelen ihbar üzerine AKUT Isparta birimi 31.01.2012 tarihinde jandarma ekipleri ile Ağlasun ilçesine bağlı A. Yumrutaş köyüne en kısa zamanda intikal edilmiştir.

Yumrutaş köyü sakinlerinden Murat Yeşilyurt isimli çobana ait iki keçinin sekiz gündür mahsur kaldığı yere 11.45 saatlerinde önce araçlarla ardından 3 km lik bir yürüyüşün ardından keçilerin bulunduğu mevkiye ulaşıldı. Önce durum değerlendirilmesi yapılıp kurtarma sistemleri hazırlandı. Yaklaşık 140m yükseklikte bir kaya bloğunun 105. metresinde mahsur kalan keçilere üstten iniş tekniği ile Hamza Kandemir ve zafer yıldız isimli kurtarıcılar ulaşmıştır. Dağcılık arama kurtarma tekniği kullanılarak inilip yaklaşık ikibuçuk saatlik bir çalışmadan sonra hayvanlar köylüye sağlam bir şekilde teslim edilmiştir.

Isparta ilinin coğrafi yapısından ve köylünün geçim kaynağı hayvancılık bu yörede çok yapılması ve bu tip durumlarla genellikle karşılaşılmaktadır. Çobanlar kendi hayvanları bu sarp yerlerden kendileri almaya çalışmakta ve bu durum ölümcül ve sakatlık doğuran olaylara sebep olmaktadır.

Isparta AKUT birimi olarak vatandaşlara önerimiz bu ve buna benzer olaylarda kendi canlarını tehlikeye atmamaları ve AKUT genel merkezi numarası olan (0212) 217 04 10 numaralı telefonla ihbarda bulunmalarını tavsiye ediyoruz.

Operasyon ekibinde bulunan arkadaşlarımız Hamza Kandemir, Özgür Bodur, Zafer Yıldız ve Ahmet Soylu' ya AKUT Isparta birimi olarak teşekkür ederiz.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.