Isparta Altyapısıyla Yeni Bir Şehir Haline Geliyor

Isparta Altyapısıyla Yeni Bir Şehir Haline Geliyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Ekim 2015 12:16
Isparta Altyapısıyla Yeni Bir Şehir Haline Geliyor

Isparta Belediyesi İstanbul Yolu Barida Otel ve üst yollarından gelerek Anadolu Mahallesi’ni yağmur sularından etkileyen noktalardaki tüm sorunları giderdi. Anadolu ve Modernevler Mahallelerindeki altyapı, kilit taşı ve bordür çalışmaları tamamlandı. 131, 160 Caddeler, 3159 Sokak ve civarında dayanıklı asfalt çalışmaları gerçekleştirildi.

Modernevler ve Anadolu Mahallelerinde gerçekleştirilen çalışmaları inceleyen ve yetkililerden bilgiler alan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, İstanbul Yolu ve üzerindeki sokaklarda yağmur suyundan kaynaklanan problemlerin bulunduğunu ve bu sorunun yapılan çalışmalarla aşıldığını söyledi. Bu sorunu çözmek amacıyla Anadolu Mahallesinden geçerek bir yağmur suyu hattının çekilmesi gerektiğini dile getiren Günaydın, bu çalışmaların tamamlandığını ve caddelerin dayanıklı asfaltla kaplandığını kaydetti. Mevcut noktaların ve Anadolu Mahallesi’ndeki noktanın eskiden dere yatağı olduğunu hatırlatan Günaydın, Özkanlar Kavşağının da eskiden dere yatağı olduğunu belirtti.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bu noktaların dere yatağı olmasından kaynaklanan sorunların çözüme kavuşturulduğunu belirterek, “Geçmişten gelen sorunu çözmüş oluyoruz. Kesin çözüme ulaştık. Bu çalışmalarımızı yaparken Anadolu Mahallemizdeki yüzde 40’a yakın bir noktanın da altyapı ve dayanıklı asfaltını tamamlamış olduk. Bir taşla iki kuş vurmuş olduk. Anadolu Mahallemizin dayanıklı asfalt ve altyapısını da bu vesileyle büyük oranda tamamlamış olduk. Kalan kısmı da en kısa zamanda dayanıklı asfaltını gerçekleştireceğiz. 2 km’lik bir hattı tamamlamış olduk. İstanbul yolundan gelen bu hattı, Sanayi Çarşısının altından çevre yolu altındaki ana hatta bağlanarak dereye deşarjı sağlandı. Bu sorunu biz kökten ele aldık, çözdük. Eski doğal dere yatağının suyunu alarak deşarj etmiş olduk. Isparta her geçen gün altyapısıyla ve diğer yapılarıyla yeni bir şehir haline geliyor. Bu çalışmaların Anadolu Mahallesi sakinlerimize ve Ispartalı vatandaşlarımıza hayırlı olması dileğinde bulunuyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum