Isparta-Antalya İşbirliği Artıyor

ITSO Başkanı Başdeğirmen ve ekibi Antalya TSO ve Ticaret Borsası’nı ziyaret ederek, Isparta ve Antalya’nın sosyal ve ekonomik işbirliğinin artırılması adına yapılacak çalışmaları değerlendirdiler.

Yayınlanma:
Isparta-Antalya İşbirliği Artıyor

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Meclis Başkanı Osman Şahlan ve Yönetim Kurulu üyeleri Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ile Antalya Ticaret Borsası’na iadeyi ziyarette bulundular. İki ziyarette de Isparta ve Antalya’nın ekonomik ve sosyal işbirliğinin artırılmasına dikkat çekildi.

İlk olarak Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret eden ITSO Başkanı Başdeğirmen ve ekibini burada Başkan Vekili Davut Çetin, Meclis Başkanı İzzet Bayar ve yönetim kurulu üyeleri ağırladı.

ITSO Başkanı Başdeğirmen, Isparta’nın Antalya’yı tamamlayıcı birçok özelliği olduğunu belirterek, hem sanayi hem de turizm konusunda işbirliğinin artırılması gerektiğine dikkat çekti. Başkanlardan, Antalya’nın organize sanayi bölgesinin genişleme alanlarının son noktasında olmasından dolayı yatırımcıları Isparta organize sanayi bölgesine yönlendirmelerini isteyen Başdeğirmen, yatırımcılara her türlü kolaylığı sağlamaya hazır olduklarına dikkat çekti.

ITSO’nun çalışmalarından da bahseden Başdeğirmen, ITSO Ekonomi Kampüsü 1/100 000’lik Çevre Düzeni Planı ile ilgili çalışmalar, Kozmetik Laboratuarı, elma, gül ve diğer faaliyetleri hakkında geniş bilgiler verdi.
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Çetin, Isparta ile sanayi konusunda işbirliği yapabileceklerini söyledi. Antalya’nın genişleme alanın da bittiğine dikkat çeken Başkan Vekili Çetin, yatırımcıları Isparta’ya yönlendirme konusunda ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Isparta’nın Antalya ile ticari işbirliğinde belli bir noktaya ulaştığına dikkat çeken Başkan Vekili Çetin, “Biz Antalya olarak Isparta’nın tüm projelerine destek vermeye hazırız. Sonuçta Isparta ile Antalya ayrılmaz bir bütün.”dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti anlatan Başkan Vekili Çetin, “Ispartalı işadamlarımızı burada görmek bizleri onurlandırdı. Bu tür ziyaretler işbirliklerinin artmasına vesile olur. Bizde işbirliği konusunda elimizden geleni yapmaya hazır olduğumuzu belirtir teşekkür ederiz.”dedi.

TİCARET BORSASI BAŞKANI ÇANDIR: ISPARTA İLE İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ
Ardından Antalya Ticaret Borsası’nı ziyaret Borsası’nı ziyaret eden ITSO Başkanı Başdeğirmen, Meclis Başkanı Şahlan ve yönetim kurulu üyelerini Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, Meclis Başkanı Hüseyin Cahit Kayan ve yönetim kurulu üyeleri ağırladı.

Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, ITSO heyetine Borsa ve Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı'nın (BAGEV) çalışmaları hakkında bilgi verdi. Çandır, BAGEV olarak bölge içi ticaretin gelişmesi için çalıştıklarını belirterek, bunun için Burdur ve Isparta'da işadamlarıyla toplantılar düzenlediklerini, Antalya'da da 3 ilin işadamlarını bir araya getirip bölge içi ticaretin önünün açılmasına öncülük edeceklerini söyledi. Batı Akdeniz bölgesinin ortak sorunları olduğunu ancak sorunların çözümünde bireysel hareket edildiğini ifade eden Çandır, "Bireysel çabalar enerji kaybına neden oluyor. Birlikte hareket etsek ortak sorunlarımıza daha fazla çözüm bulabiliriz" dedi.

BAGEV kariyer ofisinin çalışmaları hakkında da ITSO heyetine bilgi veren Ali Çandır, bölgedeki işsizliğe birlikte çözüm bulabileceklerini söyledi.

BAŞDEĞİRMEN: ISPARTA OLARAK YÖREKS’TE YER ALMAK İSTERİZ
Çandır, bu yıl Antalya'da dördüncüsü düzenlenen Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı'nı önümüzdeki yıl Avrupa'ya taşıma hedefinde olduklarını anlatırken, ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, bunun çok güzel bir çalışma olacağını, bölge olarak Avrupa'daki fuarda yer almak istediklerini söyledi. Çandır, Antalya'nın akciğeri Vakıf Zeytinliği ile ilgili de ITSO heyetini bilgilendirdi.

Ali Çandır başkanlığındaki Antalya Ticaret Borsası'nın ve Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı'nın bölge ekonomisi için önemli çalışmalar yaptığını belirten Şükrü Başdeğirmen, başarılarının devamını diledi. Birlikte hareket etmenin önemine vurgu yapan Başdeğirmen,” Antalya Ticaret Borsası ve BAGEV'in bölgesel çalışmalarının içerisinde yer almak istiyoruz. Çünkü biz Isparta ve Antalya’yı bir bütün olarak görüyoruz. Bu ziyaretimizin de işbirliğimizi artıracağını düşünüyoruz. Ispartamızda Batı Akdeniz Kalkınma Ajansımız var. Hem ajansımız hem Odalar ve borsalar işbirliğinde iki ilin entegre olarak gelişmesi için çalışmalar yapabilecek potansiyeldeyiz. Biz Isparta olarak kendimizi Antalya’nın tamamlayıcısı olarak görüyoruz. Sizlerin de bizi Antalya’dan ayırmamanızı istiyoruz. Biz hep ilimizde birlik ve beraberlik vurgusu yaptık ve bunu başardığımıza inanıyoruz. Bölgesel anlamda da birlik ve beraberlik içinde illerimiz için çalışmalar yapıp sonuçlarına daha çabuk ulaşabiliriz. Biz Isparta olarak her türlü işbirliğine hazırız. “dedi.

Antalya Ticaret Borsası Başkanı Çandır, ziyaretleri için ITSO heyetine teşekkür ederek, en kısa sürede odalar ve borsalar olarak geniş kapsamlı toplantılar yapıp iki ilin gelişimi için yol haritası çizmeleri gerektiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.