Isparta Ata’sını Yine Unutmadı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 75. yıl dönümünde tüm yurtta olduğu gibi Isparta’da da Anma Töreni düzenlendi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Kasım 2013 12:10
Isparta Ata’sını Yine Unutmadı

Saat 09.05’de sirenlerin çalmasıyla birlikte Isparta’da hayat 2 dakikalığına durdu.

Hükümet Meydanı’nda düzenlenen programa Vali Vahdettin Özkan, Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Eren, Garnizon Komutanı Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz, Ak Parti Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç, Recep Özel ve CHP Milletvekili Ali Haydar Öner, askeri ve sivil erkan ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.



Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması ile başlayan tören, saat 09.05'te 2 dakikalık saygı duruşu ile devam etti. Trafikte seyreden araçlar da saygı duruşuna kornalarını çalarak eşlik etti. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağı göndere çekildi. Bayrak, daha sonra yarıya indirildi

NAŞİDE HALİL GELENDOST İLKÖĞRETİM
OKULU’NDAN ANMA PROGRAMI
Hükümet Meydanı’ndaki törenin ardından protokol üyeleri Naşide Halil Gelendost İlk ve Ortaokulu’nun düzenlediği programa katıldı.

Kültür Sineması’nda gerçekleştirilen anma programının açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Ramazan Aşkın, “Milletlerini büyüklerine bağlayan duygu onların vücutlarından değil şahsiyetlerinden gelir. Kökleri toplumun ruhuna dalan bu şahsiyetler ölümsüzdür. Her milletin tarih sayfalarında böyle kişilere rastlanır. İşte Atatürk, Fatih’ler, Yavuz’lar gibi büyük Türk milletinin bütün dünyanın üzerinde çullandığı bir anda ortaya çıkmış, milletinin ölüm fermanını parçalamış ve onun tekrar öz yurdunun bağrında nefes alan bir genç ülke olmasını sağlamıştır” dedi.



Daha sonra Naşide Halil Gelendost İlk ve Ortaokul öğrencilerinin 10 Kasım Atatürk’ü Anma programı kapsamında hazırladıkları oratoryum sahnelendi. Öğrenciler büyük alkış alırken programa katılanlar duygusal anlar yaşadı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.