Isparta Barosu Teşvik Yasası İçin Dava Açmaya Hazırlanıyor

Isparta Barosu, bir ilke imza atarak, Başbakanlığa dava açmaya hazırlanıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Nisan 2012 13:24
Isparta Barosu Teşvik Yasası İçin Dava Açmaya Hazırlanıyor

Isparta Baro Başkanı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu, açıklanan teşvik paketinde Isparta’nın hak ettiği bölgede olmadığını, bunun da çok yönlü olarak hayatı etkileyeceğini savundu. Gökmenoğlu, “Ispartalı gibi Isparta Baro Başkanlığı da teşvikte 2.bölgede kalmaktan dolayı etkileneceğiz. Hepimiz bunun olumsuz yönleriyle karşı karşıya kalacağız. Bununla ilgili hukuki zeminde neler yapabilirizi araştırdık” dedi.

Baro Başkanı Gökmenoğlu, Isparta’nın da yer aldığı 2.bölgede yer alan diğer illerin ekonomik verilerinin de oldukça güçlü olduğunu hatırlattı. Gökmenoğlu, “Isparta Manisa iliyle ya da Afyon iliyle karşılaştırıldığında, 2.bölgede olmasının imkansızlığını hatta bunun çok komik olduğunu düşünüyoruz. Yalnızca Manisa’da Vestel’in fabrikası var. Vestel fabrikasının coğrafi alanı Isparta kadar, çalışanı Isparta ilindeki çalışanın 10 katı kadardır. Bu bile konunun yargıya taşınabileceğini gösterdi” dedi.

Hafta sonunda Ankara’da yaptığı görüşmeler sonunda bu karara vardığını söyleyen Başkan Gökmenoğlu, baro başkanlıklarının çeşitli konularda açtıkları davaların emsal teşkil edebileceğini söyledi.

Baro Başkanı Gökmenoğlu, tüm sivil toplum kuruluşları ile görüşmeler yapacağını ve destek isteyeceğini de ifade etti.

Isparta Barosu, yıllar önce de toplumsal manada bir davaya imza atmıştı. Bu davanın konusu Kültür Sineması’nın yeriyle ilgiliydi. Yani, yatırımlar boyutunda, teşvik konusunda açılması düşünülen dava ilk olma özelliğini de taşıyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.