Isparta Basınında Bugün - 02 Temmuz 2011

Isparta'da yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Temmuz 2011 00:26
Isparta Basınında Bugün - 02 Temmuz 2011

Isparta'da yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:

Akdeniz: "Soğanları tasnif edin"
SDÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Aşkın, tıbbi ve ticari değeri olan orkide ailesinin soğanlarının yurt dışına kaçırılmasının önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.

DEMOKRAT: "İhracatta artış sürüyor"
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye'nin Haziran ayında ihracat rakamlarının geçen yıla göre yüzde 25. 2'lik artışla 11 milyar 507 milyon Dolar seviyesine ulaştığını açıkladı

GÜLKENT: "Günaydın boş sözlerle siyaset yapıyor"
Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ile AK Parti İl Başkanı Mehmet Uğur Gökgöz arasındaki su şişeleme fabrikası polemiği sürüyor. Daha önce yatırımın hükümet tarafından engellendiği ileri süren Belediye Başkanı Günaydın'ın bu iddiasını yinelemesine AK Parti İl Başkanı Mehmet Uğur Gökgöz'den cevap gecikmedi. Günaydın'ı boş sözlerle siyaset yapmakla suçlayan Gökgöz,
"Elinde belge varsa öyle konuşsun. Biz belgelerle konuşuyoruz" dedi.

MANŞET: "Maya tutuyor"
TİM Haziran ayı ihracat rakamlarını Isparta'da açıkladı. TİM Başkanı Büyükekşi, "Isparta'nın ihracatında 2011'in ilk 6 ayında yüzde 36 oranında bir yükseliş var. 2023 için Isparta'nın 1 milyar Dolar ihracat hedefine ulaşacağına inanıyoruz" derken, Anadolu'da ihracat mayasının tuttuğunu söyledi.

ÇÖZÜM: "Kırsal kalkınmada destek başlıyor"
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun yetki devri tamam. 1-15 Ağustos'ta projeler kabul edilecek. İl Koordinatörü Çelebi: "Para sorunu yok, yeter ki iyi proje gelsin" dedi

Isparta: "Isparta ihracat açılımını başarıyla gerçekleştiren illerimizin başında geliyor"
Isparta'nın ihracat açılımını başarıyla gerçekleştiren illerin başında geldiğini belirten Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Yönetim Kurulu Başkanı Büyükekşi, "2000 yılında Isparta'nın ihracatı 30 milyon Dolar iken, 2010 yılında 128 milyon dolara yükseldi. 2011'in ilk 6 ayında ise yüzde 36 oranında bir yükseliş var. 2023 için Isparta'nın 1 milyar Dolar ihracat hedefine ulaşacağına inanıyoruz" dedi.

OLUŞUM: "TKDK projeleri bekliyor"
Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörü Ramazan Çelebi, Süt Üreten Tarımsal İşletmelere Yatırım, Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Meyve ve Sebzelerin İşlenmesi ve Pazarlanması, Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Kültür Balıkçılığının Geliştirilmesi konularındaki projelerin uygun harcama miktarlarının yüzde 50 ile yüzde 65 lik kısımlarının hibe olarak karşılanacağını belirtti.

HABER: "Köylerin sorunlarını biliyoruz"
Isparta Valisi Memduh Oğuz, köylerin sorunlarını çok iyi bildiğini ve bu sorunları çözmek için gerekli çalışmalara başladıklarını söyledi.

OBJEKTİF: "Balık yemi ekosisteme dost olmalı"
Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi tarafından düzenlenen bilim dünyası ve yem sanayisine yön verecek olan "Balık Besleme ve Yem Teknolojisi Çalıştayı"nın açılışı, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu'nun katılımıyla Mavi Göl Uygulama Oteli'nde gerçekleştirildi.

NOKTA: "Suriye'de katliama karşıyız"
Isparta Kültürevi Derneği tarafından dün Iyaşpark sergi salonunda resim sergisi açıldı. Suriye'de yaşanan insanlık olayların anlatıldığı fotoğraf sergisinin açılışına kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

HEDEF: "Isparta ilk 6 ayda büyük başarı sağladı"
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Isparta Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaretinde hem Türkiye'nin Haziran ayı ihracat rakamlarını açıkladı hem de Isparta'nın ihracattaki durumu anlattı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.