Isparta Basınında Bugün - 08 Temmuz 2011

Isparta'da yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları:

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Temmuz 2011 11:24
Isparta Basınında Bugün - 08 Temmuz 2011

Isparta'da yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:

AKDENİZ: ''Karar 'İdam Fermanı'dır''
Ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalı Isparta'ya büyük darbe indirecek nitelikteki 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı'na tepkiler çığ gibi artıyor.

DEMOKRAT: ''8 kuruluşa teşvik desteği''
Isparta'da mayıs ayında 2'si kamu kuruluşu olmak üzere 8 kuruluş için teşvik belgesi düzenlendi. Verilen teşvikle 132 kişinin istihdamı öngörüldü. Türkiye genelinde 3 milyar 105 milyon TL'lik toplam yatırımla 454 kuruluşa teşvik verilmesi kararlaştırıldı.

GÜLKENT: ''Ekokardiyografi cihazı bağışı''
Emekli öğretmen Mehmet Tuncuk ve eşi Aysel Hanım Kalp Merkezi'ne İki Boyutlu Renkli Doppler Ekokardiyografi Cihazı bağışında bulundu.

OLUŞUM: ''Kimse konunun takipçisi olmadı''
İl Genel Meclis Üyesi Kadir Şallı, 2010 Kasım ayı toplantısında İl genel Meclisine, hayvancılık yatırımlarının, daha düzenli bir biçimde, masrafların azaltılarak, verimlilik ve karlılığının yükseltilmesi açısından bir önerge verildiğini ve önergeyle ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının çalışma yapması için yazı gönderildiğini fakat hiçbir kuruluşunun konunun takipçisi olmadığını söyledi.

ÇÖZÜM: ''Düşün artık Isparta'nın yakasından''
Gazeteniz Çözüm ile birlikte bir çok gazetemiz uygulamaya konulan Çevre Düzeni Planı ile taslak halinde olan Eğirdir Gölü Özel Hüküm Planındaki yanlışlıkları ve Isparta'daki hayvancılığa vereceği zararını gündeme getirdi.

MANŞET: ''Vicdanlar rahat mı?''
İl Genel Meclisi'nin AK Partili Üyesi Şallı, kamu kurum ve kuruluşlarına fena patladı. 2010'da verdikleri önerge ile 6 kurumdan görüş istediklerine ve halen cevap gelmediğine değinen Şallı, ''Meclisimiz ciddiye alınmamaktadır. Çalışmalar, sadece kâğıt üzerinde kalmakta, konunun muhatapları olaya ciddiyetle yaklaşmayarak, hassasiyet göstermemektedirler'' dedi.

ISPARTA: ''Kamu kurumları arasında koordinasyon eksikliği, Isparta'mıza gün geçtikçe zarar vermektedir''
İl Genel Meclisi Üyesi Kadir Şallı, Hayvancılığa Dayalı, İhtisas Bölgelerinin oluşturulmasına ilişkin, çalışmanın yapılarak Meclisimize, bilgi verilmesi konusunda ilgili daire müdürlüklerine yazı yazılmasına rağmen cevap verilmediğini belirterek; ''Ama, ne acıdır ki; 8 ay geçmesine rağmen, ne bu kuruluşlardan, nede konunun muhatabı sivil toplum örgütlerinden, hiçbir cevap gelmemiştir'' dedi.

NOKTA: ''Almanya'dan yatırımcı umudu''
Isparta Ticaret ve Sanayi Odası üyesi 71 kişiden oluşan heyet Avrupa Birliği'nin ekonomik kalbi olan Almanya'nın 4 şehrine düzenlenen iş gezisinden döndü.

HABER: ''Hizmetleri engellemeye çalışanlar var''
Isparta halkının menfaati ve çıkarları için elinden geleni yaptığını söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, ''Bazılarının işi gücü yok. Bizimle uğraşmaya çalışıyor. Bırakın da şu memlekete hizmet edelim'' dedi.

EKSPRES: ''18 Uygulaması için Belediye hakem olmalı''
Isparta'da arsa sorunun kriz boyutuna ulaştığını savunan İnşaat Mühendisi Metin Çelik, 18 uygulamalarının etkin şekilde yapılması için Belediye'ye büyük görev düştüğünü savundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.