Isparta Basınında Bugün 1 Kasım 2011

Isparta'da yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Kasım 2011 10:17
Isparta Basınında Bugün 1 Kasım 2011

Isparta'da yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:

AKDENİZ: "Otlatma Yönetmeliği bir an önce çıkarılmalı"
Isparta İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Süleyman Yaşar Köroğlu, "Torba Yasa çıkalı 9 ay olduğu halde Otlatma Yönetmeliği çıkarılmadı. Bu durum yetiştiricilerimizi sıkıntıya sokuyor. İlimizin büyüklerini konuya eğilmeye çağırıyoruz. Aksi halde Isparta'nın sembolü olan fırın kebabı tarihe karışır" dedi.

DEMOKRAT: "Bayram sevincini birlikte yaşayalım"
Isparta'da yaşayan mültecileri kaldıkları pansiyonda ziyaret eden Vali Yardımcısı Kadri Canan, Ispartalıları Kurban Bayramı'nda mültecilere yardım yapmaya çağırdı. Canan, "Müslüman Somalili kardeşlerimize de Bayram havasını yaşatmış olacağız" dedi.

GÜLKENT: "Projeyle öğrencilere bilim sevgisi aşılanıyor"
Süleyman Demirel Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sibel Yiğitarslan, "Gezici Bilim" ismini verdiği TÜBİTAK projesiyle Isparta'daki 23 okulda uygulamalı eğitim veriyor. Öğrencilere verilen eğitimde güncel gerçeklerle bilimsel gerçeklerin birleştirilmesi hedefleniyor.

MANŞET: HAS Parti bir yaşında"
1 Kasım 2010'da kurulan Halkın Sesi Partisi, birinci kuruluş yıldönümünü kutluyor.

GÜLSES: "Kardeşlerimiz daha rahat eğitim görsün diye"
Yalvaç MYO, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü 2. sınıf öğrencileri anlamlı bir projeye imza attı. İlçede boya ve badana ihtiyacı olan Özbayat İlköğretim Okulu'nu kendi elleri ile boyayan öğrencilerin parolası "Kardeşlerimiz daha rahat eğitim görsün" oldu.

ÇÖZÜM: "Ispartalı asker şakalaşırken yaralandı"
Bitlis 10'uncu Motorlu Tugay Komutanlığı'nın merkeze bağlı Yolalan beldesinde konuşlanan birliklerinde bir asker yanlışlıkla arkadaşını ağır yaraladı.

Isparta: "Minik ellerden depremzedelere büyük yardım"
Sidre 2000 İlköğretim Okulu öğrencileri topladıkları giysi ve para yardımlarını Van'da meydana gelen depremden zarar gören vatandaşlara gönderdiler.

NOKTA: "Harçlık değil iş garantisi istiyorlar"
Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri kurslarının yürütüldüğü Isparta'nın da aralarında bulunduğu 18 ilde yapılan araştırma, işsizlerin 15 TL'lik harcırahı almak için değil, mesleki eğitim ve iş garantisi için bu kurslara gittiğini ortaya koydu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.