Isparta Basınında Bugün - 11 Kasım 2011

Isparta'da yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Kasım 2011 12:58
Isparta Basınında Bugün - 11 Kasım 2011

Isparta'da yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:

AKDENİZ: "Isparta'nın özlediği yıllar"

Isparta-Antalya arasındaki ulaşımı kısaltan Dereboğazı Yolu nasıl yapıldı, kimler destek verdi? O günlerin canlı tanığı 81 yaşındaki Ali İhsan Kömet, Dereboğazı Yolu'nun öyküsünü Akdeniz'e anlattı: 1960'lı yıllarda Ispartalılar Antalya'ya Burdur üzerinden giderlerdi. Yol hem dar hem de önemli rampalarla doluydu. Otobüsler en erken 4 saatte Antalya'ya inebiliyorlardı. Rahmetli Mehmet Beyhan başkanlığında kurulan Isparta-Dereboğazı-Antalya Yolu Yaptırma ve Yaşatma Derneği yöneticilerinin gayret ve çabalarıyla Dereboğazı-Ağlasun-Bucak yolu yapıldı.

DEMOKRAT: "Başkan'ın mavi dosyası Özel'e teslim"

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, altyapı çalışmalarında kullanılmak üzere Şehircilik ve Çevre Bakanlığı'ndan 2.8 milyon TL'lik hibe istedi. Günaydın, ilgili dosyayı bayramın ilk gününde AK Parti Milletvekili Recep Özel'e sundu. Özel, bu desteğin alınması için takip sözü verdi.

GÜLKENT: "73 yıllık ayrılık?"

10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı, Hükümet Meydanı'nda anıta çelenklerin bırakılmasıyla başladı. Isparta Vali Vekili Niyazi Can, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Necati Tekin, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın başta olmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığı, SDÜ, Baro Başkanlığı, dernek ve oda temsilcilikleri ile siyasi parti temsilcilikleri sırayla Atatürk Anıtı'na çelenklerini bıraktılar.

Isparta: "Bakımı yenisinden daha pahalı"

Tedaş veya Tedaş'ın yetkili kıldığı firmalar tarafından bakımı yapılmak üzere evlerden sökülen elektrik sayaçları için ev sahiplerinden 60 TL alınması tepkilere neden oldu.

NOKTA: "Banka kredilerinde patlama"

Isparta'da Ağustos ayı sonunda 1 milyar 739 milyon lira tutarındaki nakdi kredinin 890 milyon liralık kısmını özel banka kredileri oluşturdu. Geçen yılın tamamında kullanılan kredi miktarı, bu yılın ilk sekiz ayı sonunda geçildi.

EKSPRES: "100 Milyon Avro var artık proje getirin"

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Koordinatörü Ramazan Çelebi, 19 Aralık 2011'deki 'III. Proje Çağrısı' için toplam kaynağın 100 Milyon Avro olduğunu söyledi, "Artık proje getirin" dedi.


Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.