Isparta Basınında Bugün - 13 Ekim 2011

Isparta Basınında Bugün - 13 Ekim 2011

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Ekim 2011 11:34
Isparta Basınında Bugün - 13 Ekim 2011

AKDENİZ: "Biri bu yangını söndürsün"
Isparta, eğitim biliminde 15 göstergede Akdeniz Bölgesi ve Türkiye ortalamasının kat be kat üstünde avantaj ve fırsatlara sahip. En azından Türkiye'deki tabloda "kötünün iyi". Ancak iş ortaöğretime ve üniversiteye giriş sistemine gelince sıfır çekiyoruz. Üstün nitelikli okullara yerleşemiyoruz. Her yıl 12 Bin gencin 6 Bin 500'ü barajı geçemiyor.

DEMOKRAT: "Hesabımızı her zaman vermeye de hazırız"
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'a bir süre önce gerçekleştirilen operasyon sonucu tutuklanan belediye personelinden dolayı geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

OBJEKTİF: "Tüm şantiyelerimiz ayakta bütün çalışmalarımız sürüyor"
Pazar günü açılışı gerçekleştirilecek Bimsblok Fabrikası'nda incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Günaydın, "Fabrikamızın çevre donatılarını bitiriyoruz. İşçilerimiz performansı yüksek şekilde sürdürüyor. İşçilerimiz gönülden çalışıyor" dedi.

İLKE: "Zararımız çok büyük"
Sütçüler'deki sel felaketinde binlerce alabalığı telef olan balık çiftliği işletmecisi Yaşar Arıkan, "5-6 saat süren yağmurun ardından sel geldi. Dere yatağı ile yol arasında 70 metre mesafe olmasına rağmen bu alan sel sularına teslim oldu. Elimizde avucumuzda hiçbir şey kalmadı. Kuluçkalık havuzumuz zarar gördü. Balık yemlerimiz mahvoldu" dedi.

NOKTA: "Yatırımların yarısı bitti"
İl Koordinasyon Kurulu toplantılarının dördüncüsü Valilik Göl Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Yılın dokuz ayı sonunda bin 116 proje üzerinde çalışıldı. Fiziki gerçekleşme oranı yüzde 51.

EKSPRES: "İşte Batı Akdeniz ortaklığına en güçlü kanıt"
Gencerler Şirketler Grubu, Isparta, Antalya ve Burdur'un ekonomide ortak hareket edilebileceğini kanıtlayan en güçlü örneklerden biri.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.