Isparta Basınında Bugün - 14 Kasım 2011

Isparta'da yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Kasım 2011 15:29
Isparta Basınında Bugün - 14 Kasım 2011

AKDENİZ: "Toplu iğne ucu kadar üretim yoktu o yıllarda ama ihracatı da gördüm"
Isparta'nın ve Türkiye'nin geçirdiği evrime tanıklık eden Kamer Şirketler Grubu üçüncü kuşak temsilcisi, Cumhuriyet ile yaşıt Zeki Bakal, o zor yıllardan her alanda ihracata geçişi Akdeniz'e anlattı: "Ticarete atıldığımda toplu iğne ucu kadar üretim yoktu. Aklına ne gelirse Avrupa malıydı. Bayrağı oğullarıma devrettiğimde ise her alanda ihracat yaptığımızı gördüm. Bu evrime tanığım. El halısına ITSO'da 'Kalite Damgası' vurulmadan dışarıya çıkamazdı. Dünya Isparta'yı o damga ile tanıdı. O damga ne zaman bitti, el halısında çöküş başladı."

GÜLSES: "Minaredeki antene teknik veto"
Pirimehmet Mahallesi'nde bulunan Piri Efendi Camii'nin minaresindeki çanak antenin görüntü kirliliği yarattığı gerekçesiyle kaldırılmasına karar verildi.

DEMOKRAT: "Ücretsiz şeker ölçümü"
İl Sağlık Müdür Vekili Mehmet Karakaya, Diyabet Haftası dolayısıyla ilde bugün ve yarın kurulacak çadırda ücretsiz kan şekeri ölçümü ve diyabetle ilgili bilgilendirme faaliyeti yapılacağını söyledi.

GÜLKENT: "Öğretmenler zaten 3 ay tatil yapmıyor ki"
Türk Eğitim-Sen Isparta Şubesi Başkanı Ali Balaban, öğretmenlerin yaz tatilinin 3 aydan bir aya indirileceği yönündeki açıklamalara tepki gösterdi. Balaban, "Öğretmenler zaten 3 ay değil yaklaşık 1.5 ay tatil yapıyor" dedi.

MANŞET: "Her yedi kişiden biri diyabetli"
14-21 Kasım Dünya Diyabet Haftası dolayısıyla açıklamada bulunan Sağlık İl Müdür Vekili Dr. Mehmet Karakaya, Türkiye'de 20 yaş üzerindeki her 7 kişiden birinin diyabetli olduğu söyledi.

ÇÖZÜM: "Ticaret Meslek Lisesinin giriş kapısının yeri değişmeli"
Ülkü İlköğretim Okulu ile Ticaret Meslek Lisesinin giriş çıkışları aynı sokağa yapılıyor. Lise öğrencilerinin olumsuz hareketleri ilköğretim okullarını olumsuz etkiliyor. Veliler, meslek lisesinin giriş çıkışlarının binanın diğer tarafından yapılmasını istiyor.

NOKTA: "Şoförlere kış uyarısı"
Isparta Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Tural, kış mevsiminin yaklaştığını hatırlatarak, sürücüleri, araçlarının kış bakımını yaptırmaları ve gizli buzlanmalara karşı tedbirli olmaları yönünde uyardı.

Isparta: "Eğirdir Gölü'nün tek eksiği tanıtım"
İtalya'daki Como Gölü, arasında ünlülerinde olduğu binlerce kişiye konuk ediyor. Como ile benzer jeolojik özellikler taşıyan Eğirdir Gölü'nü ise tanıyan yok.

EKSPRES: "Para var, yol açık, artık bize proje getirin"
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Koordinatörü Su Ürünleri Yüksek Mühendisi Ramazan Çelebi, 19 Aralık'ta başlayacak 3. proje çağrısı bütçesinin 100 milyon avro olduğunu söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.