Isparta Basınında Bugün - 14 Temmuz 2011

Isparta'da yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Temmuz 2011 11:11
Isparta Basınında Bugün - 14 Temmuz 2011

Isparta'da yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:

AKDENİZ: "BAKA musluğundan bölgeye 10 milyon TL"

2010 Mali Yılı Destek Programı kapsamında bağımsız denetçilerin değerlendirmesinden sonra desteklenmesi kararlaştırılan yatırım projeleri BAKA Yönetim Kurulu'nda onaylandı.

DEMOKRAT: "Trafikte uslu duramıyoruz"
Isparta Merkezde yılın ilk altı ayında trafik ekipleri hatalı sürücüleri affetmedi. 38 Bin 98 aracı kontrol eden ekipler, 11 bin 407 araca ceza işlemi uyguladı. 1156 Aracın trafikten men edildiği il merkezinde 35 sürücü alkollü araç kullanmakta ısrar edip sonunda sürücü belgelerinden oldular

ÇÖZÜM: "Şener, inşaata başlıyor"
İşadamı Mesut Şener, bünyesinde otel, Avm, restaurant ve konut bulunan projeyi tamamladı. İnşaat ruhsatı için belediyeye başvurusunu yapıyor. Isparta 5 Yıldızlı yeni bir otel, Avm ve lüks konutlara sahip olacak. Migros'un olduğu alanda yapılacak büyük yatırım için proje tamamlandı.

MANŞET: "Dokunamazlar, taviz vermeyiz"
Geçen yıl tartışılan ve Türk-İş ayaklanmasına neden olan kıdem tazminatının kaldırılarak yerine fon kurulması yeniden hükümetin gündeminde. Türk-İş İl Temsilcisi Sadık Kaya, hükümetin tekrar gündeme getirdiği kıdem tazminatının kaldırılarak yerine fon kurulması çalışmasına tepki göstererek, "Kıdem tazminatımıza dokunamazlar, buna taviz vermeyiz" dedi.

GÜLKENT: "Uluslararası Gül Konferansı düzenleyeceğiz"
Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Rektör Yardımcılarıyla birlikte Güneykent Kasabasına çıkarma yaptı. Burada gül bahçelerini inceleyen Rektör İbicioğlu, Isparta'nın simgesi olan gül üzerine uluslar arası bir konferans düzenleyeceklerini söyledi. Gezi esnasında Üniversite öğrencilerine mezuniyet töreni öncesi gül bahçelerinin gezdirilmesi kararı da çıktı.

Isparta: "SDÜ Senatosu Sütçüler'de toplandı"
Süleyman Demirel Üniversitesi Senato Toplantısı, YÖK Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay'ın katılımıyla Sütçüler Prof. Dr. Hasan Gürbüz Meslek Yüksekokulu'nda gerçekleştirildi. Senato toplantısının Sütçüler'de yapılması nedeniyle, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ve senato üyeleri ilçede çeşitli ziyaretlerde bulundu.

OLUŞUM: "BAKA'da görev değişimi yapıldı"
Antalya Valisi ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Antalya Valisi ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ahmet Altıparmak, Burdur Grand Özeren Otel'de yapılan toplantıda görevini Burdur Valisi Süleyman Tapsız'a devretti.

EKSPRES: "Ekonomi ağır şokta"
Isparta'nın dış ticaret açığı yılın ilk 4 ayında 20 Milyon Dolar. 2011'in ilk 4 ayında, bir önceki yılın aynı dönemine göre ithalat artışı yüzde 189, 5. Sıkı durun, Nisan 2011 ihracatı 9 Milyon Dolar iken, aynı dönemde ithalat 34 Milyon 089 Bin Dolar oldu.

OBJEKTİF: "Sünnet öncesi çocuğunuzu sağlık kontrolünden geçirin"
Dünyada en çok gerçekleştirilen cerrahi işlem olan sünnet, basit gibi görülse de gerekli sağlık şartlarına uyulmadığında ciddi sorunlara sebep olabiliyor.

NOKTA: "Gelinlik almak bu devirde zor"
Isparta'da düğün sezonunun başlamasıyla birlikte gelin adayları gelinlik moda evlerinin yolunu tutuyor. Ancak fiyatların cep yakması nedeniyle gelinlikler daha çok kiralanıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.