Isparta Basınında Bugün - 16 Haziran 2011

Isparta'da yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Haziran 2011 10:48
Isparta Basınında Bugün - 16 Haziran 2011
Isparta'da yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:

AKDENİZ: ''Vali gitti, vekil döndü''

İki yıl valilik yaptığı kente milletvekili adayı olarak dönüp, 24. dönem parlamentoda Isparta halkının temsil yetkisini kazanan Ali Haydar Öner, çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

DEMOKRAT: ''Rus ruletinden daha tehlikeli''
Isparta'da zehirli mantarın can alması, bilinçsiz mantar tüketiminin boyutlarını gözler önüne serdi. Tarım İl Müdürü Sıddık İpek, çeşidi bilinmeden tüketilen mantarların, Rus Ruleti oynamaktan daha tehlikeli olduğunu söyledi.

MANŞET: ''Organize suç örgütü var''
Kendisinin kişisel bilgilerinin yasa dışı elde edildiğini ve dağıtıldığını söyleyen CHP Milletvekili Öner, ''Bana yönelik organize bir suç örgütü var. İçinde kamu görevlileri, siyasetçiler ve başkaları var'' dedi. Vali Memduh Oğuz için de sert eleştirilerde bulunan Öner, ''Vali, Başbakan'ın yağcılığını yaparken, bazı daire amirleri ve kamu görevlileri de Vali'nin yağcılığını yapmaktan utanmadı'' dedi.

OLUŞUM: ''Özel, teşekkür turlarına başladı''
Recep Özel, önce Salı Pazarında esnafa ve halka teşekkür etti, ardından en çok ve en az oy aldıklarını merkez köyleri ziyaret etti.

ISPARTA: ''Isparta, CHP'nin yükselişini dikkatle izleyecek''
Seçim süreci boyunda kendisine ve partisine birçok haksızlık yapıldığını belirten CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, yapılan haksızlıklara karşın Ispartalıların muhteşem bir direnç gösterdiğini belirterek, CHP'nin Isparta'da elde ettiği başarı umduğumuz kadar olmamıştır ama başkalarının tahminini çok şaşırtan üstün bir başarı ile sonuçlanmıştır'' dedi.

HABER: ''3 siyasi partinin kavgasını izledik''
12 Haziran Milletvekilliği seçimlerini değerlendiren Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Gençay, bu seçimlerin seçim gibi geçmediğini ve 3 siyasi partinin kavgasını halkın izlediğini söyledi.

EKSPRES: ''Isparta'nın ekonomi listesi''
GÖLTAŞ ve ORMA'nın finans merkezinin İstanbul olması, Isparta'ya aktarılan Hazine payının düşmesine neden oluyor. Isparta vergi açısından kendi kendine yeten kent olamıyor. Vergi rekortmenleri ilk 100 listesi de gösteriyor ki; Isparta'nın gelecek inşası sağlık turizminde.

OBJEKTİF: ''Özel İdare binası için olağanüstü toplantı''
Otel yapımına karar verilen kent merkezindeki Eski Özel İdare binasında ihale sürecinin başlaması için binanın bulunduğu yerin resmi alan statüsünden çıkarılıp ticari alan ilan edilmesi gerekiyor. İki Meclis'te konuyu görüşmek için olağanüstü toplanıyor.

NOKTA: ''CHP yerelde iktidar hedefinde''

CHP İl Başkanı Yusuf Erdoğan, partilerinin Isparta'da artık yerelde iktidar olmayı hedeflediğini belirterek, ''Isparta Merkezde 27 bin gibi ciddi bir oy almış partimizin hedefi yerelde iktidar olmak'' dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.