Isparta Basınında Bugün - 16 Şubat 2012

Isparta Basınında Bugün - 16 Şubat 2012

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Şubat 2012 16:21
Isparta Basınında Bugün - 16 Şubat 2012

AKDENİZ: "Eli öpülesi iyiliksever"
'Vanlıoğlu' ünvanı ile bilinen 82 yaşındaki Yavuz Ali Ergun, 2 milyon lira kaynakla çevre yolu üzerinde 100 kişi kapasiteli Kız Teknik Lisesi Öğrenci Yurdu inşa ettirdi.

DEMOKRAT: "Bu tuğla çığır açacak"

Süleyman Demirel Fen Lisesi 10'uncu sınıf öğrencisi Tuğçe Kocagöncü, cam elyafı, çevresel atıklar ve ponza madeninden yararlanarak depreme dayanıklı esnek tuğla üretti. Dayanıklılık testinden geçen tuğla projesi TUBİTAK'a sunuldu.

ÇÖZÜM: "Eski sistemde tıkanırız, önümüzü SDÜ açacak"
Gül, Gülyağı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (GÜLBİRLİK) Genel Müdürü Hasan Çelik, gülde yeniliğin şart olduğunu bu konuda Süleyman Demirel Üniversitesi'nden (SDÜ) yeni bilimsel çalışmalar beklediklerini söyledi.

NOKTA: "Çöpler ortada kaldı"
Isparta'da ihalesine itiraz edildiği için köylerde toplanamayan çöpler ciddi boyutlarda çevre sorunu oluşturmaya başladı. Dere yatakları katı atıklarla doldu.

OBJEKTİF: "Festival müjdesi"
Geçen yıl pas geçilen Isparta Gül, Halı, Kültür ve Turizm Festivali'nin bu yıl kutlanması için ilk adım atıldı.

İLKE: "Gülde gelecek arayışı"
Gül, Gülyağı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (GÜLBİRLİK) Isparta'da 18 bin dekar alanda gerçekleştirilen gül üretiminin modern tekniklerle yapılması için üniversiteyle iş birliği yaptı. Hedef mevcut bahçelerde verimi artırıp kaliteli üretime geçmek.

GÜLSES: "Birlikten kuvvet doğdu"

Keçiborlu Süt Üreticileri Birliği kendilerine bağlı üreticilere ucuz yem sağlamak için kendi yemini üretmeye hazırlanıyor.

EKSPRES: "Bilim artık güle destek vermeli"
Gül, Gülyağı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (GÜLBİRLİK) Genel Müdürü Hasan Çelik, Isparta gülcülüğünün gelecek nesillere aktarılabilmesi için bilimsel desteğe ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.