Isparta Basınında Bugün - 17 Ocak 2012

Isparta'da yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Ocak 2012 10:51
Isparta Basınında Bugün - 17 Ocak 2012

Isparta'da yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle.

AKDENİZ: "Isparta'ya pranga"
Eğirdir Gölü'nden sonra 2035'te Antalya'nın içme suyu kaynağı olacak Karacaören Barajı ile Şakikaraağaç ve Yenişarbademli'ye kıyısı olan Beyşehir Gölü de havza koruma planı ve özel hükümlerin belirlenmesi kapsamına alındı.

DEMOKRAT: "Ve gereken yapıldı"
Bir süredir Meteoroloji Bölge Müdürlüğümüzün kapatılacağı yönündeki söylentiler gerçeğe dönüştü. Yapılan yeni düzenlemeyle Isparta, Antalya'ya bağlı taşra birimi haline getirildi.

GÜLSES: "Haziran'da kazma vurulacak"
BAKA ve SDÜ işbirliğinde yapılacak Gülvadisi projesinin son şekli veriliyor. İlk önce dört köşe şeklinde planlanan gül kulesi gül yaprakları ve gül figürünün birleştirildiği bir bina şeklinde tasarlanıyor. SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İskender Akkurt, projenin çizim ve maketlerinin şubat ayı sonuna bitirilerek ilk kazmayı haziran ayında vurmayı planladıklarını söyledi.

ÇÖZÜM: "Civan aday değil"
Eski Belediye Başkanı Altan Raşit Civan, Isparta Belediye Başkanlığı'na yeniden aday olmayı düşünmediğini açıkladı.

NOKTA: "Melih Öğretmen'in adı yaşatılacak"
Van depreminde hayatını kaybeden müzik öğretmeni Ahmet Melih Doğan'ın adı Milli Piyango Anadolu Lisesi'ne verildi.

OBJEKTİF: "Okullara 117 temizlik işçisi alınacak"
Isparta İŞKUR İl Müdürü Hüseyin Ergin, Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında 4 ay boyunca okullarda çalıştırılmak üzere 117 temizlik işçisi alınacağını söyledi.

İLKE: "İngiliz yazardan HES tepkisi"
İngiliz yazar, gezgin ve turizmci Kate Clow 2015 yılına kadar Antalya-Avrupa arasındaki rotalarda birleştirilmesi planlanan St. Paul Yolu'nun önemli bölümünü etkileyecek Kasımlar Barajı ve HES projesine tepki gösterdi.

EKSPRES: "Meteoroloji'ye tıraş"
Türkiye'nin 7 hava tahmini yapılan merkezleri arasındaki Isparta Meteoroloji Bölge Müdürlüğü İl Müdürlüğüne dönüştürülüp Antalya Bölge'ye bağlandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.