Isparta Basınında Bugün - 19 Mayıs 2011

Isparta'da yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Mayıs 2011 12:23
Isparta Basınında Bugün - 19 Mayıs 2011

AKDENİZ: ''AKP balonu muhteşem şekilde patlayacak''
MHP'nin içinde bulunduğu şu anki tabloyu ''Gazi'' unvanı olan Kurucu Meclis'e benzeten Milletvekili Nevzat Korkmaz, AK Parti devrinin kapanacağını söyledi.

DEMOKRAT: ''Emekli 'açız' dedi, Bilgiç söz verdi
Türkiye Emekliler Derneği Şube Başkanı Abdulkadir Ersal, AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç'e, emeklilerin aç olduğunu söyledi. Milletvekili Bilgiç de bu durumun ortadan kaldırılması için söz verdi

GÜLSES: ''Siyaset ısınıyor, siyasiler terliyor''
Yaklaşan seçimler yavaş yavaş siyaset tansiyonunu da artırıyor. Milletvekili adayları ziyaretlerinde vatandaşların yoğun talepleri ve soruları karşısında zaman zaman zor anlar yaşıyor.

MANŞET: ''Gargara polemiği''
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile ilgili sözleri tartışma konusu oldu. Isparta'da canlı yayına katılan muhalefet adayları, Başbakan Erdoğan'a yüklendi. MHP Milletvekili adayı Nevzat Korkmaz, ''Demirel'in ismini gargara yaparak ağzına alması lazım'' ifadesinde bulunurken, CHP Milletvekili adayı Ali Haydar Öner, ''Yaşından dolayı eleştirilmesi hem insani, hem İslami hem de siyasetle bağdaşlaşmaz'' dedi. AK Parti Milletvekili adayı Süreyya Sadi Bilgiç ise Demirel'e yönelik eleş yönelik eleştirilerin Cumhurbaşkanı olarak değil, siyasi kimliğine yönelik olduğunu savundu.

ISPARTA EKSPRES: ''Başbakanlık sistemi tartışmalarının en iyi makalesi Isparta'dan''
Gazetemiz Yazarı SDÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ertan Beceren ile Gökhan Kalagan'ın ''Başkanlık ve Yarı Başkanlık Sistemi Türkiye'de Uygulanabilirliği Tartışmaları'' konulu makalesi bu alanda en çok faydalanılan yazı oldu.

ÇÖZÜM: ''Tıp Fakültesi Başhekimi, Sezer oldu''
Süleyman Demirel Üniversitesi Başhekimliği görevine Prof. Dr. Tuğrul Sezer getirildi. Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Süleyman Kutluhan, önceki gün Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu'na istifasını vermişti. Yeni Başhekim Sezer, dün görevine başladı.

GÜLKENT: ''Başbakanın Demirel'in kişiliğine yönelik eleştirisi yoktur''
AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim meydanlarından 9?uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e yönelttiği eleştirilerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Başbakan Erdoğan'ın Demirel'in kişiliğine yönelik eleştiriler yapmadığına dikkat çeken Bilgiç, ''Yıllardır CHP zihniyeti ile mücadele eden Demirel bugün ne olmuştur da onlarla yakın duruş içinde. Asıl sorgulanması gereken budur'' dedi.

ISPARTA: ''Isparta halkına ve bölgemize en iyi şekilde hizmeti vermek için enerjimizi maksimum kullanacağız''
Prof. Dr. Hasan İbicioğlu'nun Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğüne atanmasının ardından üniversitedeki Başhekim ve Fakülte dekanlıklarında da nöbet değişimi yapılıyor. Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Süleyman Kutluhan'ın istifasının akabinde Rektör İbicioğlu, Kutluhan'dan boşalan Tıp Fakültesi Başhekimliği görevine aynı fakültede uzun süredir görev yapmakta olan Prof. Dr. Mehmet Tuğrul Sezer'i getirdi.

OLUŞUM: ''Eğirdir yolu Isparta'nın yeni yüzü olacak''
AK Parti Milletvekili Recep Özel'den Eğirdir yolu üzerinde faaliyet gösteren işletmelere tam destek. Isparta Eğirdir karayolu üzerinde bulunan bazı üretim, depo ve satış fabrikalarını ziyaret eden Ak Parti Milletvekili Adayı Recep Özel, ''Isparta-Eğirdir arasındaki karayolu yeni yüzümüz olacak. Buradaki işletmecilerimize tam destek vereceğim'' dedi

OBJEKTİF: ''Günaydın'dan 100 lira zam''
Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, belediye işçilerine jest yaparak Mayıs ayından itibaren geçerli olmak üzere maaşlarına net 100 lira zam yaptı.

HEDEF: ''Gençlerin gurur günü''
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 92'nci yıldönümü bugün törenlerle kutlanacak.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.