Isparta Basınında Bugün - 21 Haziran 2011

Isparta'da yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Haziran 2011 11:43
Isparta Basınında Bugün - 21 Haziran 2011

AKDENİZ: "Türkiye'nin pilot ihtiyacını SDÜ karşılayacak"
SDÜ'de yeni dönemin ilk hedefi havacılık alanında şekillendirildi: Rektör Prof. Dr. İbicioğlu, Türkiye'nin pilot ihtiyacını karşılamak amacıyla Havacılık Fakültesi kurulacağını açıkladı.

DEMOKRAT: "Teknoloji devrimi"
5 bin üyesiyle Isparta'nın en güçlü sivil toplum örgütlerinden biri olan Isparta Ticaret ve Sanayi Odası, üyeler hizmet anlayışını baştan aşağı değiştiriyor. Üyelere ait tüm bilgiler sanal arşivde toplandı.

GÜLKENT: "Gölcük, Abant kampı gibi olacak"
Isparta'ya 12 kilometre mesafede bulunan ve içinde krater gölünün bulunduğu Gölcük Milli Parkı'nın Bolu Abant tatil kampı gibi olması konusunda çalışma yapılacak. AK Parti İl Başkanı Mehmet Uğur Gökgöz, Başbakan Erdoğan'ın Gölcük'ün Abant kampı gibi olmasına destek vereceğini söyledi.

ÇÖZÜM: "Kemik Hastanesini kurtaralım"

1980'li yılların Türkiye'nin en önemli ve gözde hastanelerinden Eğirdir Kemik Hastalıkları Hastanesi eski günlerini mumla arıyor. Hastanenin bu şekilde canlanması, eski özelliğine kavuşması mümkün değil. İlgili kurumlar bir araya gelerek binayı daha işlevsel hale getirmesi gerekiyor. Eğirdirlilerin de bu çalışmalara destek vermesi şart.

MANŞET: "Hac kayıtları başladı"
Isparta'dan 8 bin 715 kişinin müracaat ettiği ve 629 kişinin gitmeye hak kazandığı 2011 yılı hac kesin kayıtları başladı. Müracaatlar 1 Temmuz'da son bulacak. Hacı adayları, Diyanet İşleri ve yetkili acenteler vasıtasıyla kutsal topraklara gidecekler.

GÜLSES: "Görünmeyenleri fark edenler"
Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı ve ASAM (Sığınmacılar ve Mültecilerle Dayanışma Derneği) tarafından Isparta, Eskişehir ve Gaziantep'te yürütülen,"Görünmeyenleri Fark Etmek" projesi kapsamında Isparta'da bulunan 500'e yakın mültecinin barınmalarının yanında sosyal ve kültürel aktivitelere katılımlarını sağlamak amacıyla çalışmalar başladı.

HABER: "Tarım İl Müdürü uyardı!"
Tarım İl Müdürü Sıddık İpek, elma yetiştiricilerine seslenerek; "Elma bahçelerinizde iç kurdu ilaçlamanızı yapınız" dedi. İlaçlama yapacak elma yetiştiricilerine seslenen İpek, "Eldiven, gözlük, maske takınız ve tulum giyiniz. İlaç ambalajlarını rastgele yerlere atmayalım, çevremizi koruyalım" diye konuştu.

Isparta: "Kayıt dışı istihdam ile mücadelemiz sürüyor"
SGK İI Müdürü Salih İlhan, Müdürlük olarak kayıt dışı istihdamla mücadele programı gereğince il ve ilçelerimizde tanıtım, bilgilendirme ve denetim faaliyetlerini sürdürdüklerini belirterek, "Kayıt dışı, haksız rekabet ve haksız kazanca neden oluyor" dedi.

EKSPRES: "Ve bunu da gördük!"
Isparta, Yeni Teşvik Haritası'nın 'Bölgesel' ve 'Büyük Ölçekli Adımı'ndan Nisan 2011 Dönemi'nde hiç yatırım almadı: 10 kent içinde 'sıfır' çekti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.