Isparta Basınında Bugün - 22 Ocak 2011

Isparta'da yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Ocak 2011 10:55
Isparta Basınında Bugün - 22 Ocak 2011

Isparta'da yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:

AKDENİZ: ''Belediyenin borcu artmış''
Eski Belediye Başkanı Hasan Balaman'ın, Isparta Belediyesi'ne bıraktığı ağır borç yükünün seçimden sonraki 18 aylık dönemde daha da arttığı ortaya çıktı.

DEMOKRAT: ''Bu mahalleler üvey evlat mı?''
Isparta'nın doğalgaz dağıtım şirketi Torosgaz, talep olduğu halde Mehmet Tönge ve Çünür Mahallelerini 2011 programına almadı. Mehmet Tönge Mahallesi Muhtarı Osman Kınay, ''Üniversiteye doğalgaz veriyorlar hemen bitişiğindeki Mehmet Tönge ve Çünür'ü unutuyorlar'' diye tepki gösterdi.

ISPARTA EKSPRES: ''1 acı, 1 gurur, 1 umut''
Isparta, Türkiye ve dünyaya değer olarak satabileceği 3 markadan 1'ini kaybetti. Coğrafi İşaret Tescilli Hasgül El Halısı artık yok. Türk Patent Enstitüsü, Coğrafi İşaret Haritası yayınladı. Isparta, gül çiçeği ile bu haritadaki yerini aldı. Senirkent Belediye Başkanlığı, üzüm için coğrafi işaret müracaatı yapacak. Belediye Başkanı Hüseyin Baykal, coğrafi işaret için meclisten karar çıkartacaklarını açıkladı.

ÇÖZÜM: ''Üyelerden EKK yönetimine teşekkür''
Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifinin mali genel kurulu dün yapıldı. Kooperatif sözleşmesinin yenilenmesi nedeniyle seçim maddesinin de eklendiği kongrede Ahmet Tural başkanlığındaki yönetim güven tazeledi.

GÜLSES: ''Türkiye'nin gül bahçesi görücüye çıktı''
Atlas Dergisi'nin Anadolu Selçuklu Kervansarayları eki ve Seyahat ve Turizm dergilerinde bu ay Isparta konu edildi. Seyahat ve Turizm Dergisi'nde 6 sayfa yer ayrılan Isparta'ya, Atlas Dergisi'nin ekinde ise Atabey Ertokuş Han konu edilerek 3 sayfada hanın tarihi anlatıldı.

OBJEKTİF: ''Isparta'da 127 konut satışa çıktı''
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın(TOKİ) kış kampanyası, konut sektörüne hareket getirdi. 2011'in ilk satış kampanyasında 6 bin 758 konutu satışa çıkaran TOKİ, konutların 3'te birini 10 günde sattı. Isparta'da 127 konut alıcı bekliyor

İLKE: ''Borsa'ya akreditasyon belgesi''
TOBB'a 2007 yılında başvuran Isparta Ticaret Borsası, gerekli kriterleri yerine getirerek akreditasyon belgesi almaya hak kazandı. Ticaret Borsası'nı, TOBB'un istediği kalite, verimlilik ve etkinliğe ulaştıran akreditasyon belgesi, Ankara'da düzenlenen törenle verildi.

MANŞET: ''İstifam söz konusu değil görevimin başındayım''
Isparta kamuoyunda dün sabah itibariyle kendisi hakkında istifa ettiği yönündeki çıkan söylentilere tepki gösteren Sağlık İl Müdürü Süleyman Önal, ''Görevimin başındayım'' diyerek cevap verdi.

OLUŞUM: ''Memurların ücret artış sözleşmesi imzalandı''
Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın makamında, Türk Yerel Hizmet-Sen'e bağlı memurların ücret artışlarıyla ilgili sözleşme imzalandı.

GÜLKENT: ''İlk parti anguslar Isparta'da''
Kurban bayramı öncesi Türkiye'ye getirilmeye başlayan angus cinsi büyükbaş hayvanlar Isparta'ya da giriş yaptı. Tarım İl Müdürü Sıddık İpek, özel bir işletme tarafından getirilen 309 adet angusta herhangi bir sağlık problemine rastlamadıklarını belirtti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.