Isparta Basınında Bugün - 23 Aralık 2011

Isparta'da yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Aralık 2011 11:44
Isparta Basınında Bugün - 23 Aralık 2011

Isparta'da yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:

AKDENİZ: "Sorun - Çözüm"
Hastanenin şehir merkezinde olması nedeniyle yaşanan sıkıntıların çözümü için kalp merkezini taşıma kararı alan SDÜ yönetimi, havalandırma sisteminde yapılan hatanın üzerine kararlılıkla gitti. SDÜ Rektörü İbicioğlu'nun talimatıyla 40 günde hazırlanamayan yeni ihale şartnamesi Yapı İşleri Daire Başkanlığı'nca 2 saatte hazırlandı, 15 günde ihaleye çıkarıldı, 2 ayda tamamlanacak.

DEMOKRAT: "Senirkent'e kent konseyi kuruldu"
Senirkent Belediye Başkanı Hüseyin Baykal, kent vizyonunun ve hemşehricilik bilincinin geliştirilmesi amacıyla Kent Konseyi kurulduğunu söyledi.

Isparta: "Soğuklar pazarda fiyatları vurdu"
Kış aylarının gelmesi ile birlikte Halk Pazarlarındaki bazı sebze ve meyvelerin fiyatlarında yüzde 30 oranında artış yaşanırken, bazıları ise yüzde 100'ün üzerinde artış gerçekleşti.

GÜLSES: "Işıkara Vali Oğuz'a tepki gösterdi"
Isparta Valisi Memduh Oğuz'un, Türk Kızılayı hakkında "Kızılay ne iş yapar-' demesini eleştiren Türk Kızılayı Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, "Yarın Isparta'da bir deprem olur da, bir tek vatandaşımız hayatını kaybederse savcılığa şikayet edeceğim" dedi.

EKSPRES: "Bölünmüş yol için yeni rakip"
Isparta ile dünya kenti Antalya'yı birbirine bağlayan Dereboğazı'nı bölünmüş yola dönüştürme projesine rakip çıktı: Ağlasun (Burdur)- Antalya hattı bölünmüş yol olarak teklif edildi.

GÜLKENT: "Isparta'nın floroziz haritası çıkartılacak"
SDÜ Diş Hekimliği Fakültesi tarafından BAKA'ya bir proje hazırlandı. Ispartalılara özgü dişlerde sarılığa neden olan florün bıraktığı etki artık haritaya işlenecek.

MANŞET: "-Türkiye'nin en büyüğü"
22 bin metrekare kapalı alanıyla Türkiye'nin en büyük Diş Hekimliği Fakültesi unvanına sahip SDÜ Diş Hekimliği Fakültesi, 2011 yılı içerisinde 72 bin hastaya hizmet verdi. Çevre 9 ilden hastalara kapılarını açan Diş Fakültesi, akademik kadrosu ile de dikkat çekiyor.

ÇÖZÜM: "Dudak - damak yarıklığı Diş Hekimliği'nde tedavi ediliyor"
SDÜ Diş Hekimliği Fakültesi'nde önemli gelişmeler yaşanıyor. 9 ilden hasta akını yaşanan fakülte, engelliler için poliklinik açtı ve önemli bir tedaviye başladı.

NOKTA: "Su Seferberliği çağrısına aydınlardan destek"
Isparta Yukarı Köprüçay Koruma Platformu'nun su seferberliği çağrısına Türkiye'nin önemli aydınlarından destek geldi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.