Isparta Basınında Bugün - 24 Aralık 2011

Isparta'da yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Aralık 2011 17:13
Isparta Basınında Bugün - 24 Aralık 2011

Isparta'da yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:

AKDENİZ: "SDÜ Tıp, büyük şehirlerdeki hizmeti Isparta'ya getirdi"
SDÜ Hastaneleri'ndeki teknolojiye yönelik yatırımlar sayesinde İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerden büyük sıkıntılara katlanarak giderilen ihtiyaçlar Ispartalı'nın ayağına kadar getirildi. Radyoterapi Merkezi ile tümör cerrahisinde tedavisi uzun süren hastalıklara müdahale edilebiliyor. Otoakustik Emisyon Cihazı ile de çocukların işitmeye yönelik rahatsızlıkları ilk 2 yaşta tespit edilip, dilsiz olması önlenebiliyor.

GÜLKENT: "Soykırımı görmek isteyenler önce aynaya baksınlar"
Fransa Ulusal Meclisi'nin 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddini suç sayan yasa tasarısını kabul etmesinin ardından Türkiye'den tepkiler yükseliyor. Süleyman Demirel Üniversitesi de aldığı senato kararıyla kanun tasarısını şiddetle kınadı. Senato toplantısında Rektör Hasan İbicoğlu, Fransa'yı sert sözlerle eleştirdi.

MANŞET: "SDÜ senatosu kınadı"
Süleyman-Demirel Üniversitesi Senatosu, sözde Ermeni soykırımını inkarın suç sayılmasını öngören yasa teklifinin Fransa Parlamentosu'nda kabul edilmesini kınadı.

Isparta: "Fransız mallarına 'Fransız' kalmayın, boykot edin"
Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Gençay, Fransa'da sözde Ermeni soykırımının inkarını cezalandıran yasa tasarısının onaylamasına tepki göstererek, "Gelin millet olarak Fransız mallarını boykot edelim. O kendini bilmezlerin mallarını kullanmayalım" dedi.

EKSPRES: "Şaheser"
Isparta'nın şaheserlerinden biri Mekke Cami, mimari açıdan Eyüp Sultan'a benziyor. Isparta'da ilk kez Valilik ve Müftülük onayı ile Teheccüd Namazı kıldırılan cami, her açıdan kusursuz.

ÇÖZÜM: "Fransız kozmetiği yerine Isparta kozmetiği kullanın"
Fransa'ya tepkiler sürüyor. Isparta Valisi Memduh Oğuz, Fransız parfümleri ve kozmetiği yerine Isparta gülünden elde edilen ürünlerin kullanılmasını için kampanya başlattıklarını söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.