Isparta Basınında Bugün - 25 Mayıs 2011

Isparta'da yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Mayıs 2011 10:52
Isparta Basınında Bugün - 25 Mayıs 2011

Isparta'da yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle.

Akdeniz: "Sağlık kompleksi kilidi açıldı"
Sağlık Kompleksi'nin planlandığı Sümerhalı fabrika sahası içerisindeki Belediye yeri için talep edilen bedel 2 milyondan 450 bin TL'ye düşürüldü.
DEMOKRAT: "MHP'yi Meclis'te istemiyorlar"
MHP'nin ikinci sıra milletvekili adayı Hüseyin Avni Bıçaklı, MHP'nin Meclis dışında bırakılarak iki partili bir sistem yaratılması operasyonunun arkasında küresel güçlerin olduğunu söyledi. Bıçaklı, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun Hakkari'de özerklik söylemleriyle CHP'nin de işletilen plana dahil olduğunun ortaya çıktığını öne sürdü.

GÜLSES: "Akpınar'ı Seçim malzemesi olarak kullanamazsın!"
Eğirdir'in terası olarak bilinen Akpınar köyü, CHP milletvekili adayı Ali Haydar Öner'e ateş püskürdü. Köy halkı Öner'in valilik döneminde köye bayrak direğinden başka bir Dikili hizmetinin olmadığını belirterek, "Bayrağı olmayan bayrak direğine 10 bin lira para verdi. Bu mu hizmet?" diyerek tepki gösterdiler.

ÇÖZÜM: "Sağduyulu karar"
Demokrat Parti "Demirel'e sahip çıkma" mitingini Başbakan Erdoğan'ın Isparta mitingi sonrasına erteledi. Dp İl Başkanı Hüseyin Dede, "Amacımız hizmet ve huzur" dedi

MANŞET: "Sakin Şehir için inceleme"
Yalvaç'ın Sakin Şehir başvurusu için ilk inceleme gerçekleştirildi. Birliğin Türkiye Temsilcisi Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, ilçede incelemelerde bulundu. Soyer, ilk izlenim olarak olumlu fikirler edindiğini belirtti. Birlik adaylığına en yakın ve en hazır olarak Yalvaç'ı gördüğünü söyleyen Soyer, raporunu hazırlayıp İtalya'daki Sakin Şehir merkezine göndereceğini belirtti.

GÜLKENT: "Yalvaç'a meyve suyu fabrikası kurmak için Vali Oğuz'dan destek istediler"
Almanya ve Hollanda'dan gelen Türk iş adamları, Yalvaç ilçesinde meyve suyu konsantre ve meyve püre üretim tesisi kurmak istediklerini söylediler. Bu düşüncelerini Isparta Valisi Memduh Oğuz'la paylaşan iş adamları, tam destek sözü aldılar.

OLUŞUM: "İddialar yalandır"
İl Çevre ve Orman Müdürü Tayfun Büyükküpçü, bazı gazetelerde yer alan Ali Haydar Öner'in Eğirdir Gölünün etrafına çöp dökülmesiyle ilgili cezai işlemlerin iptal edildiğine dair iddialarının yalan olduğunu söyledi.

Isparta: "Çevre ve Orman Bakanlığı Özel İdareye Çöp Toplama Aracı hibe etti"
Çevre ve Orman Bakanlığından köylerdeki çöpleri toplamak amacıyla İl Özel İdaresine hibe edilen yeni çöp toplama aracı hizmete başladı. Vali Memduh Oğuz ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Yıldırım yeni aracı inceleyerek köylerimize hayırlı, Uğurlu olması temennisinde bulundular.

Isparta EKSPRES: "İşte gerçek memleket sevgisi"
Hollanda ve Almanya'da yaşayan 4 işadamı, 10 Milyon TL finansmanla "meyve, süt ve hayvancılık" entegre yatırımı yapmak için çalışıyor.

HEDEF: "Yeniden yapılandırmada son bir hafta"
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Salih İlhan, yeniden yapılandırma başvurularında son bir haftaya girildiğine dikkati çekerek, vatandaşı bu fırsattan yararlanmaya çağırdı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.