Isparta Basınında Bugün - 26 Ağustos 2011

Isparta'da yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Ağustos 2011 10:28
Isparta Basınında Bugün - 26 Ağustos 2011

Isparta'da yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:

AKDENİZ: ''Isparta'da demiryolları yük taşımacılığına da kapandı''
Devlet Demir Yolları'nın Sandıklı-Karakuyu-Dazkırı arasında başlattığı bakım çalışması nedeniyle Isparta Garı ile Göltaş Gar yük taşımacılığına tamamen kapatıldı.

DEMOKRAT: ''Ispartalı çok yaşıyor''
TÜİK, 2009 yılı ölümü istatistiklerini açıkladı. Isparta'da 81 bebek, daha yaşına girmeden hayatını kaybetti. 1-15 yaş arasında ölen çocuk sayısı 28. En çok ölümlerin yaşandığı yaş grubu 75 ve üstü.

ÇÖZÜM: ''İşte SDÜ'den beklenen bu''
SDÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Kelen, çiftçilere alternatif ürün sundu. Ahududu ve böğürtlenin adaptasyon ve deneme üretimine başlandı.

ISPARTA: ''Projelerde izleme değerlendirme bilgilendirmesi''
Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) Mali Destek Programı'ndan yararlanacak Antalya, Burdur ve Isparta'daki başarılı proje sahiplerine, BAKA İzleme-Değerlendirme Birimi tarafından izleme süreciyle ilgili eğitim verildi.

GÜLKENT: ''Zafer Bayramı genel provası yapıldı''
30 Ağustos Zafer Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de Salı günü kutlanacak. Zafer Bayramı için Cumhuriyet Meydanı'nda genel prova yapıldı. Provayı, çevredeki vatandaşlar da ilgiyle izledi.

MANŞET: ''Belediye gece mesaisi yapıyor''
Isparta Belediyesi'nin, geçtiğimiz günlerde başlattığı kalıcı asfalt çalışmaları, gece mesaisi ile devam ediyor. Başkan Günaydın, yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

EKSPRES: ''Savaşlar, depremler, yoksulluk, yangınlar... 457 yılın tanığı Hacı Abdi Ağa Cami''
İlk kez 1569 yılında ibadete açılan bu mabet, 4,5 asırdır acılara tanıklık etti. 1947'de tamamen yıkılıp özü ve mimarisine uygun olduğu iddia edilerek yeniden inşa edildi. 16'ncı yüzyılda camiye gelir getirmesi için dükkanlar, Çırak Okulu ve Saat Ayar Merkezi yaptırıldı. Ancak bugün onlardan eser yok.

OLUŞUM: ''Ramazan çadırında Kuşkaya ile nostalji''
Isparta Belediyesi, Ramazan Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında valilik arkasına kurulan Ramazan çadırının 24'üncü programına Türk sanat müziği sanatçısı Aykut Kuşkaya'nın özgün müzikleri damga vurdu.

OBJEKTİF: ''Gül suyunun konsantresini ürettiler''
Özel sektörde, Isparta ve çevresinde toplanan gülün yüzde 20'sini işleyen Sebat Gülyağı ve Uçucu Yağlar Şirketi, gelecek yıl sektöre yeni bir ürün kazandırma hazırlığında.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum