Isparta Basınında Bugün - 27 Mayıs 2011

Isparta'da yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Mayıs 2011 10:26
Isparta Basınında Bugün - 27 Mayıs 2011

Akdeniz: "Hani Isparta zengindi"

Ezber bozuldu. Her fırsatta "zengin" olduğu tezi ortaya atılan Isparta'nın, Güneydoğu'dan daha fakir olduğu ortaya çıktı: Kişi başı gelir yıllık 8 Bin 235 TL.

DEMOKRAT: "Vali'ye Fener forması"

Askerlik görevini yapmak üzere Eğirdir Dağ Komando Okuluna gelen ve aynı zamanda gazetecilik yapan Gökhan Çelik, Isparta Valisi Memduh Oğuz'a, imzalı ve sırtında "M. Oğuz" yazılı 32 numaralı Fenerbahçe forması getirdi.

MANŞET: "Mutsuz günler bitsin"

SP, şimdi de memur, emekli, esnaf ve köylünün kendi dönemleriyle, geçen 13 yıllık dönemi görsel olarak anlattı. İl Başkanı Gençay, "Bu tablo hükümete örnek olsun. Mutsuz günler bitsin, mutlu insanlar olsun" dedi.

Isparta: "Keçi orman düşmanı olmaktan çıkıyor"

Orman Bölge Müdürlüğü ile Süleyman Demirel Üniversitesi ve Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği, 70 yıllık soruna çözüm bulmak amacıyla 3 yıldır üzerinde çalıştıkları taslağı tamamlamak için tekrar biraraya geldi.

ÇÖZÜM: "Üniversite şehrin içinde olacak"

SDÜ'nün yeni rektörü Prof. İbicioğlu, şehir ile üniversitenin kaynaşmasının ilk adımı olarak rektörlük makamını ve önemli fakültelerin dekanlıklarını şehir merkezine getiriyor.

OLUŞUM: "Davraz'a kapalı spor salonu"

AK Parti Milletvekili Adayı Recep Özel, Davraz Kayak Merkezine kapalı spor salonu yapılması konusunda girişimlerde bulunacağını söyledi.

GÜLKENT: "23 öğrenci model uçak yapımını öğrendi"

Türk Hava Kurumu Isparta Şubesi tarafından Isparta Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde açılan Model Uçak Yapım kursuna katılan 23 öğrenci, belgelerini aldı.

Isparta EKSPRES: "Siyaset rüzgârı esti"

İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Süleyman Önal, Fatih Mahallesi'ndeki Aile Sağlığı Merkezi açılışında yaptığı konuşmayla güne damgasını vurdu. Önal, bir siyasetçi gibi "Bizim hizmet dosyamız kabarık. Aklı dumura uğramamış olanlar incelerlerse fark ederler" diyerek eski Vali ve CHP Milletvekili Adayı Ali Haydar Öner'e göndermede bulundu.

OBJEKTİF: "Gaza yemeği"

Isparta Muharip Gaziler Derneği'nin düzenlediği Gaza yemeğine katılan ve

"Bu güzel bir yemek, mübarek bir yemek" diyen Vali Memduh Oğuz, "Ben de sizler gibi sayın başkanımızın misafiriyim. Gazilerin sofrasında oturmak herkese nasip olmaz. Bize böyle bir imkanı lütfettikleri için gazilerimize müsaadenizle buraya katılan herkes adına şükranlarımızı sunuyorum" dedi.

HEDEF: "Ticaret Lisesi 50 yaşında"

Eğitim öğretime 1961 yılında başlayan ve Isparta'nın en önemli eğitim kurumlarından olan Ticaret Meslek Lisesi, 50'inci kuruluş yılının gururunu yaşıyor. Okul Müdürü Şevket Daşdibi, "Okulumuz mezunlarının iyi bir iş sahibi olması bize mutluluk vermektedir" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.