Isparta Basınında Bugün - 27 Temmuz 2011

Isparta'da yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Temmuz 2011 17:58
Isparta Basınında Bugün - 27 Temmuz 2011

AKDENİZ: "Dünya 'Ponza' kullanıyor, Isparta sadece seyrediyor"
Batı Akdeniz Havzası'nda en zengin ponza madeni yataklarına sahip Isparta, 27 sektörde yatırım fırsatına sahip olmasına rağmen bunu değerlendiremiyor.

DEMOKRAT: "Erken yaşta evlilik, şiddeti körüklüyor"
Isparta Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Kadın Doğum Uzmanı Dr. Halis Bilgin, 20 yaşın altında anne olan kadınların çocuklarına daha fazla şiddet uyguladığını söyledi.

ÇÖZÜM: "Plan değişiyor"
AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, hayvancılık yatırımları için büyük sorun yaratan çevre düzeni planında değişiklik çalışmalarının başladığını açıkladı.

HABER: "Eğirdir'in Altıngöl'ü"
Türkiye'nin önde gelen iş adamlarından Atakan Yazgan, memleketi Eğirdir'in namına yakışır bir şekilde otel yaptırdı. "Gelen kişiler müşterilerimiz değil, misafirimiz olacaklar" sloganı ile yeniden yapılandırılan Eğirdir Otel, yerli ve yabancı turistlere hizmet verecek.

EKPRES: "Isparta'nın Alamet-i Farika'sı şu an yok"
"Aynı gemideyiz, Isparta'yı yaşanabilir şehir formatından çıkarırsak hepimiz bunun bedelini öderiz" diyen Şino İnşaat Şirketi Sahibi İzzettin Dikmen, acilen iki kademeli kentsel dönüşüm projesi önerdi.

NOKTA: "Yoksula Ramazan hediyesi"
Kuruluşundan bu yana mağdurların ve ihtiyaç sahiplerinin hep yanında olan El Ele Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Ramazan öncesi oluşturulan giyim bankasıyla yoksullara elbise dağıtıyor.

OBJEKTİF: "Milletvekili Öner, Isparta'da"
Meclis'in tatile girmesiyle birlikte CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner eşi Saadet Şen Öner ile birlikte Isparta'ya geldi.

HEDEF: "Isparta teşvikte sınıfta kaldı"
Üç defa çıkarılan Teşvik Yasasının ikisinde kapsam dışı kalan Isparta, üçüncü yasada da gelişmiş illerin bulunduğu gruba konulunca teşvikten gerektiği gibi yararlanamadı. Türkiye'nin dört bölgeye ayrıldığı son teşvik yasasında diğer üç bölgede yatırımlar artarken içinde Isparta'nın da bulunduğu 2. Bölgede yatırım rakamları geriledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.