Isparta Basınında Bugün - 28 Temmuz 2011

Isparta Basınında Bugün - 28 Temmuz 2011

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Temmuz 2011 12:14
Isparta Basınında Bugün - 28 Temmuz 2011

AKDENİZ: ''Çok önemli uyarı''
BAGEV ve ATB Başkanı Ali Çandır, bu yüzyılda gıdanın stratejik bir değer haline geldiğini savundu, rant uğruna tarım topraklarının imara açılmaması gerektiğini söyledi.

DEMOKRAT: ''Eğirdir AK Parti'de Özmeral istifaları''
AK Parti Eğirdir İlçe Yönetiminde 19 kişinin istifa ettiği, daha önce istifa edenlerle birlikte 40 kişilik yönetimde 7 kişinin kaldığı öğrenildi. İstifaların sebebi olarak ilçenin AK Partili Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral'in halka zarar veren uygulamaları gösterildi.

ÇÖZÜM: ''Celeptaş'a pire ilaçlaması''
Pirelerin istilasına uğrayan Yalvaç'ın Celeptaş Köyü, Yalvaç Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün gönderdiği malzemeyle ilaçlandı.

GÜLKENT: ''Isparta'nın işsizlik haritası''
İl İstihdam Kurulu, Vali Memduh Oğuz başkanlığında toplandı. Toplantıda, Isparta'nın çalışan potansiyeli, işsizlik oranı ve iş dünyasının yaşadığı sorunlar bir rapor halinde sunuldu. Ortaya çıkan tabloya göre, Isparta'da her yıl 500 civarında kişi iş dünyasına katılıyor. Ama çalışma şartları asgari ücreti aşmıyor.

OLUŞUM: ''Vatandaş üretsin biz destek olalım''
ITSO, Tarım İl Müdürlüğü ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu işbirliğinde tarımsal desteklerle ilgili birinci ve ikinci başvuru çağrı ilanlarına ilişkin bilgilendirme toplantısı yapıldı.

MANŞET: ''SDÜ'de hedef proje üretebilen öğrenci!''
LYS sonuçlarının açıklanmasından sonra tercih sürecinin başlaması ile birlikte SDÜ'yü tanıtmaya devam eden Rektör İbicioğlu, ''Hedefimiz proje üretebilen bir öğrenci mezun etmektir'' dedi.

OBJEKTİF: ''Üreticiler bu fırsat kaçmaz''
Isparta Valiliği ve Ticaret Sanayi Odası işbirliği ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından yürütülen proje başvurularına ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

HEDEF: ''Eksikliklerimiz var''
Isparta'nın süt ve süt ürünleri, et ve et ürünleri, tarım ve meyvecilik bakımından çok zengin bir vilayet olduğunu söyleyen Vali Memduh Oğuz; ''Böyle bir vilayette Tarım ve Kırsal Kalkınmaya Destekleme yeteri kadar olmaması, başvuruların olmaması bana manidar geldi'' dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.