Isparta Basınında Bugün 29 Ekim 2011

Isparta'da yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Ekim 2011 01:47
Isparta Basınında Bugün 29 Ekim 2011

Isparta'da yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:

DEMOKRAT: ''Riski oluşturan eski binalar''
HAK Yapı Denetim İşletmecisi İnşaat Yüksek Mühendisi Zafer Akıllı, birinci derece deprem kuşağında yer alan Isparta'da, yürürlükteki Deprem Yönetmeliği çıkarılmadan önce yapılan tüm binaların incelenmesi gerektiğini söyledi. Akıllı, ''Isparta'da asıl risk ömrünü tamamlamış binalar'' dedi.

GÜLKENT: ''Yılmaz Şener'in adına yapılacak okulun temeli atıldı''
Eylül ayında hayatını kaybeden 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in kayınbiraderi Yılmaz Şener'in adına okul yapılıyor. Nazmiye Demirel İlköğretim Okulu arka bahçesine yapılacak olan okulun temeli düzenlenen sade bir törenle atıldı. Babası adına okul yaptırmaktan dolayı mutlu olduğunu söyleyen iş adamı Mesut Şener, ''Bu okulu yaparak babamın dileğini yerine getirdiğimi düşünüyorum'' dedi.

ISPARTA: ''Cumhuriyet Bayramı törenleri iptal''
Cumhuriyet Bayramının kutlamaları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan imzalı genelge ile tüm yurtta iptal edildi. Kutlamalarda sadece dün yapılan çelenk sunma töreni ve bugün de tebrikleri kabul yapılabilecek.

MANŞET: ''Polisten Van'a kan bağışı''
Isparta İl Emniyet Müdürlüğü Van depremi için Kızılay öncülüğünde düzenlenen kan kampanyasına katılarak 100 ünite kan bağışında bulundu.

NOKTA: ''AK Parti'de kongre süreci başlıyor''
AK Parti Aralık ayı itibariyle kongre sürecine giriyor. Ocak ayı sonuna kadar tüm ilçe kongreleri tamamlanacak. İl kongresi ise Haziran 2012'de.
EKSPRES: ''Osmanlı İmparatorluğu'nun 'Vakıf' modeli uygulanıyor''
Bağlar Mahallesi'nde 6 Cami ve 1 İlköğretim Okulu'nun giderlerinin karşılanması için 'Vakıf' Modeli uygulanıyor. Molla Ahmet, Necip, Salalı, Nimetullah, Yayla ve İrfan Cami ile Bağlar İlköğretim Okulu için tek Dernek modeli uygulanıyor. Arsa bağışladığı ve inşaatına katkı sağladığı için ailenin soy ismi verilen Salalı Cami, örnek hikâyeleri ile güç veriyor; ancak çözümlenmesi gereken sorunları da var.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.