Isparta Basınında Bugün - 3 Ekim 2011

Isparta Basınında Bugün - 3 Ekim 2011

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Ekim 2011 11:10
Isparta Basınında Bugün - 3 Ekim 2011

HABER: "800 okuma yazma bilmeyenimiz var"
Isparta Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün elde ettiği verilere göre, il merkezinde 800 okuma yazma bilmeyen vatandaşımız bulunuyor. Eğitim seviyesi yüksek iller arasında yer alan Isparta'da ilçe ve köylerle birlikte toplam da 21 bin kişi okuma yazma bilmiyor.

AKDENİZ: "Cari açığı kapatacak sektörler Isparta'da"
Isparta Ticaret ve Sanayi Odası, milletvekilleri, belediye başkanı ve iş dünyası temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen toplantı sonrasında hazırladığı raporu yeni teşvik sistemine hazırlanan Ekonomi Bakanlığı'na sundu.

DEMOKRAT: "İhracatta başı mermer ve çimento çekiyor"
İhracatta 2023 hedefi 1 milyar Dolar olan Isparta'da yılın dokuz ayı sonunda ihracat geçen yıla göre yüzde 22'lik artış gösterse de yıllık bazda en düşük ihracat geçtiğimiz ay gerçekleşti.

ÇÖZÜM: "Eğitime ciddi yatırım gerekiyor"
Isparta eğitim alanında ciddi bir planlamaya ihtiyaç duyuyor. İlköğretimden sonra ortaöğretim alanında önümüzdeki yıllarda ciddi yurt sorunu gündeme gelecek.

İLKE: "Kurban şükür ibadetidir, yardım faaliyeti değil"
Isparta İl Müftüsü Mehmet Emin Avci, kurbanın bir bağış yardım faaliyeti olmadığını, ibadetin yerine gelmesi için de kurbanın mutlaka kesilmesi gerektiğini söyledi.

EKSPRES: "Çelik, Başbakan ile Güney Afrika'da"
Güney Afrika'da rüzgar enerji santrali kurmak için 40 bin dönüm arsa alan ve ölçüm istasyonları kuran Akdeniz ve Ekspres Gazeteleri sahibi İsmail Rüştü Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Güney Afrika Cumhuriyeti'nde.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.