Isparta Basınında Bugün - 30 Haziran 2011

Isparta'da yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle..

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Haziran 2011 10:26
Isparta Basınında Bugün - 30 Haziran 2011

Isparta'da yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle..

Akdeniz: "Hani hesap soracaktık"
İhraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edildikten sonra MHP'den istifa eden Belediye Meclis Üyesi Seyfettin Kalem, "Seçim meydanlarında söylemiş olduğumuz 'hesap soracağız, hesap sormaya geliyoruz. Halkın hakkını almaya geliyoruz' sözlerimizin altında ezildik. 'Günaydın Ispartam, Günaydın geliyor, paralı otopark kalkıyor' diye halkımıza söz vermiştik. Otopark kalktı mı, aksine tekrar ihaleye çıkıldı" dedi.

MANŞET: "Mağdur edecek bir iş yapılmaz"
Darıderesi Göleti çevresinde bulunan 17 binanın taşınması yönündeki tartışmalara cevap veren Vali Oğuz, "Eğirdir Gölü çevresi ve diğer yerlerde halkımızı mağdur edecek sıkıntıya sokacak hiçbir iş yapılmaz. Benim adım Memduh Oğuz. Ben devletin burada temsilcisi olduğum müddetçe bir tek birey asla mağdur edilmez" dedi.

DEMOKRAT: "Mehmet Tönge'de doğalgaz sevinci"
Isparta'nın en uzak mahallelerinden biri olan Mehmet Tönge'de mahalle sakinlerinin doğalgaz talebi olumlu yanıt buldu. Yeterli aboneye ulaşıldığı takdirde Eylül ayı içerisinde dağıtım hattı için çalışmalar başlayacak isteyen kışın doğalgaza kavuşacak.

GÜLKENT: "Muhtardan ilginç tepki: "Cenazeleri dik mi gömelim?"
İl merkezi nüfusu hızlı bir şekilde artan Isparta'da artık vefat edenleri defnedebilecek bir mezarlık bulmak o kadar kolay değil. Mezarlık sıkıntısı çeken ve bu konuyu sürekli gündeme getiren yerleşim merkezlerinin başında Davraz Mahallesi geliyor. 25 bin nüfuslu mahallede vefat edenleri defnedecek mezarlık bulunmakta zorlanıyor. Mahalle Muhtarı Mehmet Ören, 2 yıl önce yapılmasını istediği mezarlığın henüz yerine getirilmemesinden ötürü tepkili.

OLUŞUM: "TİM ihracat rakamlarını Isparta'da açıklayacak"
TİM Başkanı Haziran Ayı ihracat rakamlarını 50'ye yakın yerel ve ulusal basın mensuplarının katılacağı toplantıyla ITSO'da açıklayacak.

ÇÖZÜM: "BAKA Türkiye'ye örnek oldu"
Türkiye genelindeki 26 ajansa BAKA'nın çalışmaları örnek gösterildi ve çalışmalar hakkında sunum yapıldı. Yetkililer, 26 ajansın yetkilileri için dosya hazırladı.

EKSPRES: "İşte dostluk"
Farklı görüş ve siyasetin ayrışma, tartışma, muhalefet değil; uzlaşma olduğunun en güzel kanıtlarından biri Isparta'da yaşanıyor. Dp İl Başkanı Hüseyin Dede ile AKP Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Kamil İnci, siyasette farklı görüşlerin, ticarette ortaklıkların çok güzel hikâyeler yazacağını kanıtladılar.

OBJEKTİF: "Dev yatırım tecrübeye emanet edilecek"
Sağlık Bakanlığı, bölge hastanelerinin yatırım işinde firmalarda sıkı yeterlilik şartları arıyor. Isparta'da hastaneye yapacak olan firmalar için son 15 yılda en az 100 yataklı hastane yapmaları, son beş yıllık cirolarının 40 milyon TL'nin altında olmaması koşulu getiriyor.

HABER: "Burdurlu Eczacılar Isparta'dan neden ayrıldı?"
Kurulduğu 1972 yılından buyana Isparta-Burdur Eczacılar Odası adı altında birleşen Ispartalı ve Burdurlu Eczacılar artık birbirinden ayrıldı.

HEDEF: "Isparta 'Temiz Su' içiyor"
Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın Su arıtma tesisinde yaptıkları çalışmalar hakkında Isparta Valisi Mumduh Oğuz'a çalışmaları yerinde gösterdi. Başkan Günaydın Suyun arıtma tesisine geldiği andan itibaren eski halini ve yeni halini göstererek işlenen uygulamalar hakkında bilgiler verdi. Vali Oğuz Ispartalıların temiz ve güzel su içtiğini söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.