Isparta Basınında bugün - 31 Aralık 2011

Isparta'da yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Aralık 2011 14:59
Isparta Basınında bugün - 31 Aralık 2011

AKDENİZ: "Adil yargılamanın önü açılmalı, şüpheliler yargı çölüne çıkarılmalı" 
Akdeniz, Burdur Ağır Ceza Mahkemesi'nin iddianameye ilişkin kararını ve diğer gelişmeleri hukuk sisteminin savunma mekanizmasını temsil eden avukatlara sordu. Baro Başkanı Gökmen Gökmenoğlu, "Tutuklama ne kadar uzarsa adil yargılama hakkı o kadar kısıtlanmış olur. Adil yargılamanın sağlanması için biran evvel şüphelilerin yargı çölüne çıkarılmalıdır" diye konuştu. 

DEMOKRAT: "Isparta 2011'de irtifa kaybetti" 
MHP Milletvekili Nevzat Korkmaz, 2011 yılı Ispartası'nın siyasi baskılara maruz kalmış, ekonomik açıdan irtifa kaybetmiş, bankalara olan kredi borçları artmış bir yıl olarak hafızalarda kaldığını öne sürdü. 

GÜLKENT: "Suçlu bulundu: Enverziyon" 
Isparta'da son günlerde artan hava kirliliğine karşı alınacak tedbirler için Mahalli Çevre Kurulu Vali Memduh Oğuz başkanlığında toplandı. Isparta'da son 7 yılın en fazla enverziyonlu günlerin yaşandığı belirtilen toplantıda daha önce alınan kararların aynen uygulanması ve tedbirlerin eksiksiz olarak devam etmesi kararı çıktı. 

MANŞET: "-Hayal kırıklığına uğradık" 
Türk-İş İl Temsilcisi Sadık Kaya, yeni asgari ücret artışının beklentileri karşılamaktan uzak olduğunu belirterek, "Hayal kırıklığına uğradık" dedi. 

GÜLSES: "Isparta kendi teşvikini yaratmalı" 
İş adamı İsmail Rüştü Çelik Isparta'nın 2011 değerlendirmesini yaparak 2012'de nasıl bir çalışma ile gelişilebileceğini Gülses'e anlattı. Sürekli tartışılan teşvik konusunda çarpıcı öneriler yapan Çelik "Isparta artık teşvik verilmesini talep etmenin yerine kendi teşvikini yaratmalıdır" dedi. 

Isparta: "MÇK'da 'Yetki Karmaşası' tartışması yaşandı" 
Vali Memduh Oğuz başkanlığında gerçekleştirilen ve Isparta'daki hava kirliliğinin masaya yatırıldığı Mahalli Çevre Kurulu toplantısında, Vali Memduh Oğuz ve Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın arasında 'yetki karmaşası' yaşandı. 

NOKTA: "İşte temizlikte örnek kuruluş : Kebapçı Kadir" 
Isparta'nın kebapta marka ismi Kebapçı Kadir, genel hijyen şartlarına uygun ortamıyla teşekkür belgesi almaya hak kazandı. 

EKSPRES: "Geleceğin rotası: Eğitim bilim, turizm, ziraat, sağlık" 
Gelecekte, Isparta'nın eğitim ve bilim yüzü ile ön plana çıkacağını öngören Vali Memduh Oğuz, gül, kiraz, elma, kayısı ve hatta üzümün gücünü koruyacağını savundu. Doğaya tek bir damla zarar vermeden turizm altyapısı inşa edeceklerini ifade etti. 

ÇÖZÜM: "Gelendost'tan kimseyi dolandıramadılar" 
Telefonla ve kontör dolandırıcılığında Gelendost hiç vaka olmaması nedeniyle Türkiye birinci oldu. Polis Gelendost'ta kapı kapı dolaşarak vatandaşı uyardı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.