Isparta Basınında Bugün - 4 Kasım 2011

Isparta'da yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Kasım 2011 16:06
Isparta Basınında Bugün - 4 Kasım 2011

Isparta'da yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:

AKDENİZ: "Haydi Isparta eserini kurtar"
1969 yılında İstanbul'da Ispartalı Üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyaçlarını karşılamak için inşa edilen ve Vali Yusuf Ziya Göksu döneminde Yurt-Kur'a emanet edilen 200 kişi kapasiteli yurt kaderine terk edildi.

DEMOKRAT: "İhracatta hedefe emin adımlarla"
İhracatta 2023 hedefi 1 milyar Dolar, 2011 hedefi 150 milyon Dolar olan Isparta'da yılın 10 ayı sonunda ihracat geçen yıla göre yüzde 22'lik artış gösterdi.

Isparta: "Kimsesiz çocuklara Ispartalı kucak açtı"
Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mahmut Altunay, her Bayram olduğu gibi bu bayramda da yurt çocuklarını bayramda evlerinde konuk etmek isteyen vatandaşlara verildiğini belirterek, "Vatandaşlarımız bu uygulamaya çok ilgili. Bu gidişle Kurban Bayramında da Çocuk Yuvasına kilit vuracağız" dedi.

MANŞET: "Günaydın hayvan pazarını inceledi"
Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Hayvan Pazarı'nda incelemelerde bulundu. Kurbanlık hayvan satışı gerçekleştiren vatandaşlar pazar yerinde bulunan büyükbaş hayvan barınaklarının üzerlerinde bulunan sundurma çatıların biraz daha genişletilmesini istediler.

ÇÖZÜM: "Başhemşire görevine geri dönüyor"
Eski Sağlık Müdürü Dr. Süleyman Önal'ın aldığı istifa dilekçesini işleme koyarak Sağlık Bakanlığı'na göndermesi üzerine görevinden alınan Isparta Devlet Hastanesi Başhemşiresi Emel Günaydın yeniden görevine atanıyor.

GÜLKENT: "Okullarda 'drama' dönemi başlıyor"
İlimizde geçtiğimiz ay yapılan çalıştaydan çıkan sonuç doğrultusunda alınan bu kararı kamuoyu ile paylaşan Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, "Böylece, öğrenciler dersleri daha kolay anlayacak, hafızalarından asla silinmeyecek" dedi.

EKSPRES: "Gelir 2 milyon Avro"
Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, bu sezon Fransa, İsviçre, İngiltere, Japonya ve Amerika Birleşik Devletleri'ne 200 kilogram gül yağı ihracatı yaptıklarını söyledi.

OLUŞUM: "Yalvaç'ta namus davası cinayeti"
Isparta'nın Yalvaç ilçesinde 22 yaşındaki Tayfun Çelik, "eşime göz koydu" dediği askerden izinli gelen 21 yaşındaki Bayram Aydın'ı av tüfeği ile boynundan vurarak öldürdü.

NOKTA: "Krizde ikinci perde"
CHP İl Genel Meclisi Üyesi Lokman Kumcu, AK Parti Belediye Meclis üyeleri tarafından verilen önergeyle Belediye Meclisi'nde İstiklal Marşı okunmasının kabul edilirken, İl Genel Meclis Başkanı tarafından popülist bulunmasının çelişki niteliği taşıdığını söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.