Isparta Basınında Bugün - 7 Ekim 2011

Isparta'da yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Ekim 2011 10:06
Isparta Basınında Bugün - 7 Ekim 2011

Isparta'da yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:

AKDENİZ: ''Fakir (!) kentlere var, Isparta'ya yine yok''
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, gayri safi milli hasılasından düşük pay alan 43 ilde yıllık 10 kişiden az işçi çalıştıran KOBİ'lere kredi imkanı sağlıyor.

DEMOKRAT: ''İstifa seferberliği''
Atabey Belediyesi'ne ait kum çakıl ve beton işletmesinde çalışan sözleşmeli 48 işçi işten çıkarıldı. Bunun üzerine işçiler Belediye Başkanı Ali Bal'ın istifa etmesi için imza kampanyası başlattı.

ÇÖZÜM: ''Yüksek mevduat başımızın derdi''
İllerin geri kaldıkları sektörlere göre teşvikler veriliyor. Türkiye genelinde 53 il, KOSGEB'in teşvikinden faylanırken, Isparta bankalardaki yüksek mevduat nedeniyle bu teşvikten faydalanamıyor.

GÜLSES: ''Kışın kaza oranı yaza göre 6 kat fazla''
Kış ayları yaklaşırken trafikte de kış tedbirlerinin zamanı geliyor. Uzmanlar özellikle kış lastiklerine dikkati çekerken, kış seyahatleri hakkında da tüyolar veriyorlar. Gülses, araç sürücülerinin kış aylarında nelere dikkat etmesi gerektiğini uzmanlarına sordu.

GÜLKENT: ''Dumansız hava sahası''
İl Tütün Kontrol Kurulu, iş hanlarında ve esnafın yoğun olduğu bölgelerde denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Son 2 günde baskın denetimler yapan kurul, kış aylarının yaklaşması nedeniyle denetimleri daha da sıklaştırmayı planlıyor.

MANŞET: ''Duman avcıları tiryaki avında''
Isparta'da İl Tütün Kontrol Kurulu tütün ve sigara denetimi yaptı. Denetimlerde, iş yerlerine ceza işlem ve disiplin soruşturulması açıldı.

ISPARTA: ''Yatırımlara kilitlenmiş durumdayız''
Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, meclis üyeleri, daire müdürleri ve tüm personel belediye yatırımlarına odaklandı. Başkan Günaydın ile birlikte şehirde gerçekleştirilen gece çalışmalarını yerinde inceleyen meclis üyeleri bir şehirdeki yolların medeniyet seviyesini gösterdiğini dile getirdi.

EKSPRES: ''Global düşün yerel hareket et''
Yenilenebilir Temiz Enerji Kaynakları, Finans, Özel Eğitim, Basın-Yayın alanlarında faaliyet gösteren Yusuf Çelik, yeni kuşakların global bilgiye hakim oldukça Isparta'nın güçleneceğini düşünüyor.

İLKE: ''Oda önündeki hırsızlık anı güvenlik kamerasında''
Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı'nın Mimar Sinan Caddesi'ndeki binası önünde iki kadın odada görev yapan basın müşavirinin alışveriş yaptığı poşeti çaldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.