Isparta Belediyesi 100 bin Ağaç Dikecek

Isparta Belediyesi, bu yıl 100 bin ağaç dikmeyi hedefliyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Aralık 2010 18:42
Isparta Belediyesi 100 bin Ağaç Dikecek

Isparta Belediyesi, bu yıl 100 bin ağaç dikmeyi hedefliyor. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, şehrin temiz, yaşanabilir ve yemyeşil bir kent olması için başlattıkları kampanyanın hızla ilerlediğini söyledi.

Günaydın, geçen yıl dikilen 100 bin ağaca ek olarak bu yılki hedefin de yine 100 bin olmasını beklediklerini kaydetti. Beş yıl içerisinde Isparta`ya 500 bin ağaç dikmeyi hedeflediklerini ifade eden Günaydın, `Kış mevsimine girdiğimiz şu günlerde Park Bahçeler Müdürlüğümüz hedefe ulaşmak için çalışmalarına başladı. Çevre ve Orman Bakanlığı fidanlıkları ile temasa geçerek hedef sayıyı tutturmak için şimdiden kolları sıvadı. İlk ağaçlar gelmeye başladı.` dedi.

Getirilen fidanlar arasında Çınar, Selvi, Ihlamur Dişbudak, gibi çeşitlerin bulunduğuna değinen Günaydın, göreve geldiği gün başlattığı kampanyayı beş yıl boyunca sürdürmeyi amaçladıklarını anlattı.

Günaydın, Isparta`nın Türkiye genelinde yaşanılabilir iller sıralamasında üçüncü konumda olduğunu hatırlatarak, `Bu bizim için yeterli değildir. Hedefimiz Türkiye birincisi olmak. Geçen yıl ağaç dikim mevsiminde şehrimizin çeşitli yerlerine 100 bin ağaç fidanı diktik. Bu yılki hedefimiz de yine 100 bin ağaç fidanını toprakla buluşturmak olacaktır. İnanıyorum ki kampanyamız sonrasında Ispartamız yemyeşil bir kent olacaktır.` diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.