Isparta Belediyesi Çöpten Enerji Üretecek

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Düzenli Çöp Depolama Alanı Tesisleri'nde hayata geçirilmesi planlanan çöpten enerji üretimi projesi için Avusturyalı bir firmanın yetkilileriyle makamında görüştü.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Nisan 2012 11:26
Isparta Belediyesi Çöpten Enerji Üretecek

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, çöpten enerji üretmek için çalışmalara bir yıldır devam ettiklerini söyledi. Bu teknolojiyi Isparta'ya kazandırmakta kararlı olduklarını vurgulayan Günaydın, proje hakkında görüştükleri Avusturyalı ekibin kullanılacak teknoloji hakkında bir rapor sunacağını, ileriki günlerde de bir teknik heyetin alanda incelemelerde bulunacağını kaydetti.

Isparta'ya kazandırılması planlanan teknolojinin, Almanya ve Kanada'da kullanıldığını ve ileri günlerde Almanya'ya giderek çeşitli ziyaretler gerçekleştireceğini anlatan Günaydın, "Tesislerimizde sadece enerji üretmeyeceğiz. Enerjinin yanı sıra bazı gazları da elde etme imkanına sahip olacağız. Bu gazlar için stok depolar yapılacak. Dolayısıyla ekonomiye çok büyük katkısı olan ve çevre sorununu kökünden çözen bir sistem olacak" dedi.

Kurulacak tesisin, 100 birim çöpü bertaraf ederek, 5 birim boyutuna indireceğini belirten Başkan Günaydın, tesisin çevre kirliğinin önlenmesine de yardımcı olacağını bildirdi. Başkan Günaydın, proje hakkında büyük heyecan duyduğunu ifade ederek, "Araştırmalarımızla dünyanın önünde kalmak istiyoruz. Tesisi kurduğumuz zaman insanlığın en büyük doğa hizmetini, çevre hizmetini yapmış olacağız" diye konuştu.

Avusturyalı firma yetkilisi Bodo Gottwald, Isparta Belediyesi'ne çöplerin bertarafı ve enerji kazanımı konusunda yardımcı olmak istediklerini kaydetti. Rosa Serrat ise bir anne ve geleceği düşünen bir insan olarak çocuklarına güzel bir çevre bırakmak istediğini dile getirdi. Serrat, "Bu proje sadece Avusturya'da değil, dünyanın her yerinde yapılabilir. Isparta da bunlardan bir tanesi olabilir, neden olmasın" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.