Isparta Belediyesi Köy Çocuklarına Üniversite Kapılarını Açıyor!

Isparta Belediyesi Köy Çocuklarına Üniversite Kapılarını Açıyor!

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Nisan 2018 23:57
Isparta Belediyesi Köy Çocuklarına Üniversite Kapılarını Açıyor!

Köy Buluşmalarına hız kesmeden devam eden Belediye Başkanı Günaydın, Senirkent Akkeçili köyünde gerçekleşen buluşmada; “Umutlar köyde. Çocuklarınızı okutun, üniversiteye gönderin. Mezun olduktan sonra gelsin köyüne hizmet versin. Bu konuda maddi imkansızlık duyanlarımız varsa, belediyemizin Oğuzata kursuna gönderin. Ülkemizin yönetiminde de söz sahibi olsunlar” dedi.

Isparta Belediyesinin köy buluşmaları programı hız kesmeden devam ediyor. Senirkent İlçesine bağlı Akkeçili Köyünde düzenlenen köy buluşmalarına eşi Dilek Günaydın ile birlikte katılan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Akkeçili köyünün yaşayan insanlarıyla çok güzel bir yer olduğunu, toprağından bereket fışkırdığını kaydederek, “Umutlar köyde. Çocuklarınızı okutun, üniversiteye gönderin. Mezun olduktan sonra gelsin köyüne hizmet versin. Üniversiteye hazırlanmasında konusunda maddi imkansızlık duyanlarımız varsa, belediyemizin Oğuzata kursuna gönderin. Ücretsiz çocuklarınızı üniversiteye hazırlayalım. Ülkemizin yönetiminde de söz sahibi olsunlar. Milletvekillerimize bakın ülkeyi büyük çoğunluğu köyde yetişen, köy çocukları idare ediyor. Bende 11 yaşıma kadar köyde yaşadım. Belediye Başkanı oldum. Belediye Başkanı olduğum için benim köyüm tüm Isparta” dedi.

Isparta Belediyesi Köy Buluşmalarının bu haftaki durağı Senirkent İlçesine bağlı Yörük Obası olarak da bilinen Akkeçili Köyünde gerçekleştirildi. Akkeçili’de düzenlenen programa eşi Dilek Günaydın ile birlikte katılan Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’a, Senirkent Belediye Başkanı Erol Civelekoğlu, meclis üyeleri ve protokol eşlik etti. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve eşi Dilek Günaydın, köyde ilk ziyaretlerini 1961’de görev yaptığı Sarıkamış’ta 21 yaşındayken şehit düşen Mehmet Ali Kaptan’ın kardeşi Abdurrahman Kaptan ve eşi Huriye Kaptan’ın evine gerçekleştirdi. Başkan Günaydın yine 2011 yılında Yalvaç Sağlık Meslek Lisesinde 17 yaşında öğrenim görürken, okulun yeni yerine taşınması sırasında meydana gelen trafik kazasında eğitim şehidi olan Emre Kaya’nın baba ocağına gerçekleştirdi. Baba Ali ve anne Ayşe Kaya ile bir süre sohbet eden Başkan Günaydın, ailelere Kur’an-ı Kerim ve Türk Bayrağı takdim etti.

Ziyaretlerin ardından Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, eski ilkokul meydanında vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı. İlahi Sanatçısı Abdullah Beyhan’ın birbirinden güzel eserlerini seslendirdiği programda çocuklar içinde balon parklar kuruldu, çeşitli etkinlikler düzenlendi.
Programda konuşan Akkeçili Köyü Muhtarı Mustafa Ünal köylerinin geçim kaynaklarından bahsetti. Ünal, köylerinin sebzecilik, meyvecilik ve balıkçılıkla geçimini sağladığını, özellikle köy gençlerinin şehirlere göç ettiğinden bahsetti. Muhtar Ünal ayrıca köylerine yapacakları cami lojmanı için bims blok talebinde bulundu.

Yine Akkeçili Köyü Yörük Kültürünü Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Şükrü İbişoğlu da yaptığı konuşmasında “Isparta’yı, Akkeçili Yörük obası ile kucaklaştıran belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Yaşanabilir şehrin mimarı Yusuf Ziya Günaydın başkanımıza hoş geldiniz diyorum. Yörük obasında bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yaptığınız programla köy ile kentin aynı imkanlara sahip olduğunu gösterdiniz. Akkeçili bir Yörük obasıdır” şeklinde konuştu.

Senirkent’in Akkeçili Köyünde bulunmaktan duyduğu memnuniyetini dile getiren Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın da, Akkeçili’nin dünyanın en güzel yerlerinden birisi olduğunu kaydetti. Akkeçililerin cennet gibi güzel bir yerde yaşadığını ve bunun kıymetini bilmelerini isteyen Başkan Günaydın, “Yörük obasında, arı, katkısız, temiz insanlarla bütünleşmek, beraber olmak kadar güzel bir şey yok. Birlik, beraberlik, mutluluk içinde yaşamak kadar güzel bir duygu yok. Bu köyümüz arı, katkısız bir Yörük topluluğundan oluşuyor. Köylülerimizin ne kadar misafirperver olduğunu görüyoruz” görüşlerinde bulundu.
Isparta’nın tüm köylerine ellerinden geldiğince yardımcı olmak için çaba sarf ettiklerini aktaran Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Köyümüzün bims blok ihtiyacını karşılayacağız. Yine çocuklarımızın spor yapabilmeleri amacıyla futbol kaleleri ile basketbol potaları yapalım. Çocuklarımız oynasınlar, spor yapsınlar” dedi.

Akkeçili köyünün çok güzel, toprağının bereketli olduğundan bahseden Günaydın, ‘Umutlar köyde’ dedi. Köy halkına ‘Çocuklarınızı okutun, okusunlar’ çağrısında bulunan Günaydın, “Çocuklarımız üniversiteyi bitirsinler, aldıkları eğitimle köylerine ve ülkemize hizmet versinler. Çocuklarımızın maddi olarak okutulmasında sorunlar varsa belediyemizin Oğuzata kurslarına gönderin. Çocuklarınızı ücretsiz olarak üniversiteye hazırlayalım. Türkiye’ye, TBMM’ye bakın ülkemizi büyük çoğunluğu köyde doğan, okuyan, yetişenler yani köy çocukları idare ediyor. Bende 11 yaşıma kadar köyde yaşadım. Belediye Başkanı oldum. Belediye Başkanı olduğum için de benim köyüm tüm Isparta” ifadesinde bulunurken, yine 2015 Nobel Kimya Ödülünü kazanan Prof. Dr. Aziz Sancar ve 9. Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel’in köyden yetişen önemli kişiler olduğuna dikkat çekti.

Akkeçililere ürettiklerinin rahat pazarlanması ve fiyat politikası uygulanabilmesi amacıyla ‘Kooperatifleşin’ çağrısında da bulunan Belediye Başkanı Günaydın, “Ufkunuzu büyük tutun. Bizlerde gecemizi, gündüzümüze katarak çalışıyoruz. Türkiye’de çalışmak, üretmek, kazanmak zorundayız. Bizlerde Türkiye’de üreten belediye sıfatını yakaladık. Fabrikalar kurduk, yeni bir fabrika daha kuruyoruz. Belediye olarak üretiyoruz, kazanıyoruz, kazancımızı Isparta’mızın yatırımında harcıyoruz. Vergi rekortmeni oluyoruz. Bu çalışmaların tamamını muhalefet partili bir belediye başkanı olarak yapıyorum. İyi niyetle çalışıyoruz” dedi.

Akkeçili Köyünün yapmış olduğu müze çalışmasını da takdirle karşıladığına değinen Başkan Günaydın, kendisinin de Isparta’da müzeler kurduğunu hatırlatarak, “Isparta’yı Türk dünyasının merkezi yapma hedefimiz var. Etnografya Müzemizi kurduk. Halı, kilim deyip geçmeyelim, onlar dil, töre, kültürdür. Şimdi de buna bağlı olarak Ergenekon Müzesinin yapımına devam ediyoruz. Kirazlıdere’ye Dede Korkut Müzesinin temelini atacağız. Bu müzelerle aslımızı, kültürümüzü, kökümüzü ortaya çıkarıyoruz. Dünyada nerede bir Türk varsa onu Isparta ilgilendirecek. Isparta, Türklüğü temsil edecek” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.