Isparta Belediyesi Köylerle Kucaklaşıyor

Isparta Belediyesi Köylerle Kucaklaşıyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Haziran 2018 09:32
Isparta Belediyesi Köylerle Kucaklaşıyor

Isparta Belediyesi İftar Yemeği ve Ramazan Programı etkinlikleri Eğirdir’in Sipahiler Köyü ile devam etti. Ramazan Programında vatandaşlar okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ezan ile hep birlikte iftar açarken, çocuklar kendileri için hazırlanan etkinliklerle eğlendi. 

Sipahiler Köyü Meydanlığında gerçekleştirilen İftar Yemeği ve Ramazan Programına Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın eşi Dilek Günaydın ile birlikte katılırken, programa Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Adayı Hasan Basri Sönmez, belediye meclisi üyeleri, Kuzca, Yuvalı köylerinin muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Böyle bir etkinliğin köylerinde yapılmasından dolayı duyduğu memnuniyetini dile getiren Sipahiler Köyü Muhtarı Ali Uysal, çalışkan ve dürüst bir köy olduklarını söyledi. Köy nüfusunun 300 olduğunu ancak bu rakamın beş katının başka illerde yaşadığını aktaran Uysal, köylerinin tarım, hayvancılık ve ormancılık ile geçimini sağladığını dile getirerek, Isparta Belediyesinin güçlü bir belediye olduğundan bahsetti. 

‘Bizleri sizlerle buluşturan Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Günaydın’a ve eşi Dilek Günaydın’a teşekkür ediyorum’ diyen MHP Milletvekili Adayı Hasan Basri Sönmez de, “Sizlerin duasını ve desteklerinizi bekliyorum” dedi. 

Sipahiler Köyünde bulunmaktan dolayı son derece mutlu olduğunu dile getiren Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, köy ile ilgili bir anısını paylaştı. Ayvalıpınar’da okuduğunu, 9 yaşında iken ilk olarak Sipahiler’e geldiğini söyleyen Günaydın, gelme nedenini ise, “Burada bir depo varmış, odunlar nakliye ediliyormuş. Merakımdan depodaki sterleri görmek için geldim. Halen o depoyu ve o gün yaşadıklarımı unutamıyorum” şeklinde konuştu. 

 

bas-2.20180604093238.jpg

Köyleri çok sevdiğini bunun bir nedeninin de kendisinin de bir köy çocuğu olduğundan bahseden Günaydın, bir buçuk, iki yıldır köyleri dolaştığını 70 köyü gezdiğini, gittiği her köyde 10-15 çevre köy muhtarı ile görüşme fırsatı bulunduğunu söyledi.  Günaydın, “Bugüne kadar 120’nin üzerinde köy muhtarımızla tanıştık, sohbet ettik. Bu şekilde bugüne kadar gelen, köylerle kucaklaşan bir belediye olmamış” görüşlerinde bulundu. 

Bugün MHP Milletvekili Adayı Hasan Basri Sönmez’in de kendileri ile birlikte olduğunu dile getiren Günaydın, “Milliyetçi Hareket Partisinin başımın üzerinde yeri var. Başarılı isem bu onur partime aittir. Milletvekili adayımız Hasan Basri Sönmez de bugün bizlerle birliktedir” dedi. İnsanların gönlünü almanın önemli olduğunu ve kendilerinin bugün bunu yaptığını söyleyen Günaydın, “Hoşgörü, sevmek, sevilmek, birlik ve beraberlik içerisinde olmak amacıyla bugün sizlerle birlikteyiz. Yunus Emre’nin dediği gibi sevelim sevilelim dünya kimseye kalmaz” şeklinde konuştu. 

 

bas-3.jpg

Konuşmaların ardından Sanatçı Uğur Demirci sahne alırken, vatandaşlara seslendirdiği ilahiler ve kahramanlık türküleriyle dolu bir akşam yaşattı. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve protokol ile köy halkı Sanatçı Demirci’nin seslendirdiği, kahramanlık türkülerine ayakta ellerinde Türk Bayrakları ile eşlik etti. Programın finalinde Sanatçı Demirci, çocuklarla birlikte sahnede türkü okurken, çocuklar ellerindeki Türk Bayraklarını dalgalandırdı.  Çocuklar için, ebru, yüz boyama, balon park gibi çok sayıda etkinlik gerçekleşti. Etkinlikte ayrıca Isparta Belediyesi tarafından vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.