Isparta Belediyesi Yetmez Oğul Zabun’u İş Bankasına Müdür Yapın!

Tartışmalara Bu İroni İle Katıldı: Isparta Belediyesi Yetmez Oğul Zabun’u İş Bankasına Müdür Yapın!

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Şubat 2020 18:06
Isparta Belediyesi Yetmez Oğul Zabun’u İş Bankasına Müdür Yapın!

CHP İl Başkanı Yalım Halıcı, AK Parti İl Başkanı Zabun’un oğlunun, Belediye’ye tam zamanlı avukat olarak görevlendirilmesini ‘İş Bankası tartışmaları’ üzerinden eleştirdi. Halıcı, “Isparta Belediyesi yetmez, oğul Zabun’u İş Bankası’na müdür yapın” ironisinde bulundu.

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun’un oğlu Bünyamin Talha Zabun’un Isparta Belediyesi’nin tam zamanlı avukatı olmasına tepkiler sürüyor. CHP İl Başkanı Yalım Halıcı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Isparta Belediyesi’ne çeşitli sorular yöneltti. Halıcı’nın gündeminde İş Bankası hisseleri de vardı.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Isparta İl Başkanı Osman Zabun’un Avukat olan oğlu Bünyamin Talha Zabun’un Isparta Belediyesi’nde tam zamanlı avukat olarak göreve başlamasına bir tepki de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Yalım Halıcı’dan geldi.

HANİ LİYAKAT? HANİ TECRÜBE?
CHP İl Başkanı Halıcı, oğul Zabun’un CHP ve İYİ Parti meclis üyelerinin red oylarına rağmen meclis kararı ile Isparta Belediyesi’nin tam zamanlı avukatı olmasına ilişkin yaptığı değerlendirmede “Bir kez daha gördük ki, AKP’nin belediyecilik anlayışında da liyakatten söz edemeyeceğiz. Sayın Bünyamin Talha Zabun’un hangi nitelikleri esas alınarak belediye avukatı olarak görevlendirildi, doğrusu merak ediyoruz. Belediye’nin tam zamanlı avukatlığı için bir ilana çıkılmış mıdır? Çıkıldıysa kimler başvurmuş, kimler arasından sayın Zabun seçilmiştir? Avukatlık ruhsatnamesini henüz yeni almış olan sayın Zabun’un tecrübesi bu konuda yeterli midir?” sorularını yöneltti.

TORPİLİ MEŞRULAŞTIRMAK
Herhangi bir kuruma işçi alımlarında dahi bazı alanlarda tecrübe arandığını kaydeden Halıcı, “Isparta Belediyesi’nin avukatlık konusunda tecrübeye ihtiyaç duymadan alım yapmış olması aklımıza bazı soruları getiriyor. İktidar partisinin il başkanının oğlu olan bir ismin, iktidar partisinin belediyesinde tam zamanlı avukat olarak çalışıyor olması en basit tabirle, torpili meşrulaştırmak, yanlışlığı kanıksatmak ve liyakati hiçe saymak olarak yorumlanabilir. Isparta Belediyesi’nde yaşanan bu durum bile AKP’nin 17 yıldır Türkiye’yi nasıl yönettiğini gözler önüne sermiştir” dedi.

GÜNDEMİNDE İŞ BANKASI DA VAR
AK Parti İl Başkanı Osman Zabun’un oğlunun Belediye avukatı olması üzerinden İş Bankası’ndaki CHP hisselerinin hazineye devrilmesine yönelik girişimleri de eleştiren Halıcı, “Ekonomiyi, dış politikayı, eğitimi, sağlığı eline yüzüne bulaştıran AKP, gündem değiştirmek için şimdi de gözünü Atatürk’ün mirasına dikti. İş Bankası’ndaki CHP’nin hisselerini hazineye devretmeye çalışıyorlar. Isparta Belediyesi’nde liyakati hiçe sayıp iktidar partisinin il başkanının oğluna avukatlık görevi veren bir anlayış, İş Bankası’ndaki CHP’nin hisselerini neden almak istiyor olabilir? Derdiniz rantsa, yandaşlıksa ve Isparta Belediyesi yetmezse, oğul Zabun’u İş Bankası’na müdür yapın bari. Ama AKP için artık kara görünmüştür” dedi.

ATATÜRK'ÜN VASİYETİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ
Halıcı, “İş Bankası hisseleri özel hissedir. Atatürk'ün el yazısı ile kaleme aldığı vasiyettir! İş Bankası'ndan CHP'nin kasasına kuruş girmez! Atatürk’e ait olan ve partimize miras bırakılan %28 hissenin gelirleri Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu’na aktarılır... Partimizin mülkiyetinde olan pay senetlerinin Hazine'ye devri, miras bırakan olarak Atatürk'ün iradesini yok saymaktır! Atatürk'ün vasiyetine sahip çıkacağız! İktidar partisini ülkenin gerçek gündemi yoksulluğa, hayat pahalılığına ve işsizliğe çözüm üretmeye davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum