Isparta Belediyesi'nden 19 Milyon TL'lik Araç Yatırımı

Isparta Belediyesi'nden 19 Milyon TL'lik Araç Yatırımı

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Temmuz 2012 18:42
Isparta Belediyesi'nden 19 Milyon TL'lik Araç Yatırımı

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, 1 milyon TL'ye mal olan bir adet ham yol silindiri, 1 adet vabul asfalt silindiri, 2 adet mini ekskavatör, bir adet grayderi filoya kattıklarını söyledi.

Altyapı çalışmaları ve dayanıklı asfalt yapımı çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü belirten Başkan Günaydın, "Az zamanda çok büyük işler yapmak için araçlara ihtiyacımız var. Hedefimiz bu yıl 80 kilometre dayanıklı asfalt yapmak.Avrupa kentlerinde dökülen asfaltın çok daha kalitelisini döküyoruz. Bunu da hızlı, eksiksiz ve titiz yapıyoruz.Asfalt çalışmaları için 4 adet araç aldık. Bunlardan biri vabul asfalt silindiri. Bu araç bölgede yok.

Asfalt üzerinde iz bırakmıyor. Hatasız bir asfalta imkan tanıyor. Diğeri ise ham yol asfalt silindiri.Bu araç sayesinde asfaltın kalitesi bir derece daha yükselmiş oluyor. 2 adet mini ekskavatör aldık. Bu da dar noktalarda manevra yaparak yolu istediğiniz derinlikte kazmaya yarıyor. Ayrıca 1975 model bir grayderimiz vardı. Ancak şimdi miadını doldurdu. Bunun yerine yeni bir grayder aldık. Kar kürüme çalışmalarında da kullanılacak" dedi.

25 yeni aracın siparişinin verildiğini belirten Başkan Günaydın, "7 tane daha önce dav kamyon almıştık. Şimdi 11 adet daha geliyor. Çünkü gece gündüz asfalt için çalışıyoruz ve bu kamyonlar yetmiyor. Ayrıca dar sokaklara girmekte zorlandığımız için mini itfaiye aracı alıyoruz. 1 adet hidrolik delici, 4 adet damperli kamyonet, 1 adet sulama tankeri, bir adet sulama arazözü, 4 adet kombi kamyonet, 2 adet çift kanin kamyonet gelecek olan araçlarımız. Böylece tama kapasiteyle çalışan bir araç filosuna sahip oluyoruz. Şu ana kadar aldığmız araçların hepsi kendisini amorti etti. Şimdiye kadar 19 milyon TL'lik araç yatırımı yaptık. Aldığımız araçlar sayesinde 600 bin TL tasarruf sağladık" şeklinde konuştu.

Başkan Günaydın, araçlarının tanıtımını yaptıktan sonra bölgede tek olan vabul asfalt silindirinin direksiyonuna geçti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.