Isparta Belediyesi'nin Borçları Arttı

Isparta Belediyesi'nin Resmi Borcu Arttı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Ocak 2011 18:03
Isparta Belediyesi'nin Borçları Arttı

Isparta Belediyesi'nde eski Başkan Hasan Balaman’ın bıraktığı ağır borç yükü giderek ağırlaşıyor. Zira geçen dönemden kalan SGK, Maliye ve TEDAŞ gibi resmi kurum borçlarının 18 ayda yüzde 25 oranında arttığı ortaya çıktı.

AKP İl Başkanı Mehmet Uğur Gökgöz’ün Belediye Meclis Üyesi iken Meclis Başkanlık Makamına sunduğu yazılı soru önergesine Başkan Yardımcısı Resul Göçer imzalı resmi bir yazıyla cevap verildi. 1 Nisan 2009 tarihi ile 1 Kasım 2010 tarihi itibariyle Isparta Belediyesi’nin borçlarını soran Gökgöz’e, Başkan Yardımcısı Göçer imzasıyla verilen cevapta şu bilgiler yer alıyor:

BALAMAN’IN DEVRETTİĞİ RESMİ KURUMLAR BORCU
Isparta Belediyesi’nin 1 Nisan 2009 itibariyle; SSK’ya 30 milyon 936 bin, Maliye’ye 30 milyon 225 bin ve TEDAŞ’a da 9 milyon 790 bin TL borcu bulunuyor.

BORÇ YÜKSELDİ, UMUT YAPILANDIRMA
1 Kasım 2010 tarihi itibariyle SSK’ya olan borcun 37 milyon 974 bin TL’ye, Maliye’ye olan borcun 34 milyon 919 bin TL’ye ve TEDAŞ’a olan borcun da 16 milyon TL’ye yükseldiği belirtiliyor.

Aynı yazıda Belediye’nin 1 Kasım 2010 tarihi itibariyle toplam borcunun 108 milyon TL olduğu bildirildi. Buna göre, Isparta Belediyesi’nin esnaf ve müteahhitlere 2 milyon 271 bin, TEDAŞ’a 16 milyon, sendika aidatlarına 946 bin, Vakıflar Antalya Bölge Müdürlüğü’ne 213 bin, SSK’ya 5 milyon 724 bin, Maliyeye 6 milyon 925 bin, Emekli Sandığı’na 7 milyon 558 bin ve İller Bankası’na 68 milyon 744 bin TL borcu bulunuyor.

Öte yandan Isparta Belediyesi mali yönetiminin resmi borçlar konusunda Hükümetin teklifiyle TBMM’de yeni çıkan Amme Alacaklarının Tahsiline ilişkin kanun maddesine güvendiği öğrenildi. Bu maddenin yürürlüğe girmesiyle birlikte TEDAŞ, Maliye ve SGK borçlarının yapılandırılacağı bildirildi.

GÖKGÖZ: BAŞKAN HAYALİ YATIRIMLAR PEŞİNDE
AKP İl Başkanı Gökgöz, Belediye’nin borcunun artmasının ilginç olduğunu söyledi. Belediye’nin yatırımdan çok eş-dost ve arkadaşa iş temin etme yeri haline geldiğini iddia eden Gökgöz, Isparta’nın 2 yılının boşa geçtiğini savundu. Belediye Başkanı Günaydın’ın hayali yatırımlar peşinde koştuğunu ileri süren Gökgöz, şehrin geleceğinin ipotek altına alındığını sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum