Isparta Benim İkinci Şehrim Olacak

Fildişi Sahili Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Jean Paul Kouo, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Nisan 2014 14:20
Isparta Benim İkinci Şehrim Olacak

Ziyarete Isparta Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (ISİAD) Başkanı Özcan Pınarcı, Altınbaşak Eğitim Kurumları Koordinatörü Zeki Yağmur ve Fildişi Sahillerinde bulunan Türk okulunun Halkla İlişkiler Sorumlusu Uğur Kalaycı da katıldı.

Başkanlık makamında gerçekleşen buluşmada Fildişi Sahili Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Jean Paul Kouo, Başkan Günaydın’a ülkesinin simgesi olan fil objesi hediye etti.

Başkan Günaydın’a 3.dönem belediye başkanlığının hayırlı olması temennisinde bulunan ISİAD Başkanı Özcan Pınarcı, “Demek ki Isparta’ya güzel işler yapmışsınız” derken, “Belediyede bundan sonrada güzel işler yapacağınıza inanıyoruz. Belediyemizle her zaman işbirliğine hazırız” şeklinde konuştu. Pınarcı, Türk bayrağını en iyi şekilde temsil edilmesi için çalıştıklarını aktardı.

Türkiye’ye gelmesinde iki amacının bulunduğunu dile getiren Fildişi Sahili Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Jean Paul Kouo, Altınbaşak Eğitim Kurumları Koordinatörü Zeki Yağmur’la olan eskiye dayanan dostluklarından bahsetti. Kendisinin ülkesinde özel okullardan sorumlu olduğunu dile getiren Kouo, ülkesine kurulan Türk okulu sayesinde iki ülke arasındaki ikili ilişkiler, yatırım, sosyal ve kültürel alanda gelişmeler yaşandığını ifade etti.

Kendisini Türk gibi hissettiğini kaydeden Fildişi Sahili Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Jean Paul Kouo, “Isparta’da benim ikinci şehrim olacak. Seçimlerden dolayı sizleri tebrik ediyorum. Huzurunuzda olmaktan şeref duyuyorum. Sizleri ülkemizi görmeye davet ediyorum” dedi.

Ziyaretten oldukça memnun kaldığını belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da, Fildişi sahillerinden bir dost gelmesinden dolayı sevinçli olduğunu aktardı. Kendisine yapılan daveti memnuniyetle karşıladığını ve Fildişi sahilini görmek istediğini ve belediye olarak sosyal, ekonomik ve kültürel anlamda işbirliğine hazır olduklarını dile getiren Başkan Günaydın, “Bu tanışmanın arkası kesilmesin. Karşılıklı birbirimize faydalı olmak isterim. Dostluk çok önemlidir ve bu dostluğun temelleri de burada atılmıştır. Bu dostlukların karşılıklı işbirliğine dönüşmesini arzuluyorum” görüşlerinde bulundu.

Görüşme karşılıklı iyi niyet temennileriyle son buldu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum