Isparta Bilime Doyacak

Isparta Bilime Doyacak

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Ekim 2021 14:09
Isparta Bilime Doyacak

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Bilim Şenliği 20 Ekim 2021 Çarşamba günü saat 09:00 Rektörlük Yerleşkesinde gerçekleşecek. 

Açılış Konuşmaları ile başlayacak etkinlik, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Bilim Şenliği Atölyelerin Gezilmesi ile devam edecek. Tübitak 4007 Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversite Bilim Şenliği projesi kapsamında hazırlanan ve 4 gün boyunca sürecek atölyeler herkese açık olacak.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından başlatılan Yüksek Öğretimde çeşitlilik dönemi ile misyon farklılaşması ve ihtisaslaşması projesi kapsamında; Araştırma ve Aday Araştırma Üniversiteler, Bölgesel Kalkınma Odaklı Üniversiteler, Tematik Üniversiteler, Mesleki Uygulama Odaklı Üniversiteler olmak üzere gruplar oluşturulmuştu. Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Mesleki Uygulama Odaklı Üniversiteler statüsünde kurulmuştu. Gerçekleştirilecek Bilim Şenliği atölye etkinliklerinde uygulamalı eğitimlere çokça yer verildiği belirtildi. 

ISUBÜ Bilim Şenliği etkinliklerinde 7’den 77’e herkesin ilgisini çekebilecek şekilde atölye çalışmaları, deneysel uygulamalar, etkileşimli uygulamalar, gözlem, işbirlikli grup çalışmaları,  saha çalışmaları, sergi ve gösteriler ve spor etkinlik türlerini içeriyor. Etkinlik bilimsel bilginin katılımcılara uygulamalı bilimler çerçevesinde sunulmasını amaçlanıyor.

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Bilim Şenliği ile; Bilim kültürünün yaygınlaşacağı, Üniversite ile toplum arasında iletişimin artacağı, Bilimsel bilginin katılımcılara ulaştırılacağı, Bilimsel uygulamaların katılımcıların aktif katılımıyla gerçekleştirileceği, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin paydaşları ile işbirliğinin artacağı düşünülüyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.