Isparta Bilimle Buluşacak!

Isparta Bilimle Buluşacak!

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Eylül 2017 12:46
Isparta Bilimle Buluşacak!

SDÜ tarafından ilki önceki yıl yapılan Isparta Bilim Şenliği’nin ikincisi 3- 5 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bu yılki şenlik SDÜ yerleşkesinin yanı sıra Iyaş Kongre Merkezinde yapılacak. Şenliklere 7 bin 500 kişinin katılması hedefleniyor. 

 

Süleyman Demirel Üniversitesi, gerek üniversitedeki gerek şehirdeki sosyal ve kültürel hareketliliği artırmak, bilim ve teknoloji alanında farkındalık oluşturmak amacıyla iki yıl önce ilkini yaptığı Bilim Şenliğinin ikincisini bu yıl gerçekleştirecek. 

Konu ile ilgili olarak dün saat 09.30’da SDÜ Doğu Yerleşkesi Toplantı Salonunda bir basın toplantısı yapıldı. Toplantıya; SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Ayyıldız, SDÜ Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü Yönetim ve Organizasyon Bölüm Başkanlığı İnsan Kaynakları Yönetimi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Yıldırım ve şenlikle ilgili çalışma yapan öğretim üyeleri katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Rektör Yardımcısı Ayyıldız konuşmasında şunları söyledi; “Süleyman Demirel Üniversitesi ev sahipliği ve koordinasyonunda, Isparta Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle, Isparta Valiliği himayesinde gerçekleştirilen Isparta 2. Bilim Şenliği 3 Ekim 2017 saat 09.30'da Süleyman Demirel Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilecek olan açılış töreni ile başlayacaktır.

“ŞENLİĞE 7 BİN 500 KİŞİNİN 

KATILIMINI HEDEFLİYORUZ” 

İlimizde bilim ve teknoloji alanında farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirilecek Bilim Şenliğinde atölye çalışmalarına Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokol çerçevesinde yaklaşık 4 bin 500 öğrencinin katılımı bekleniyor. Halkımızın bilim atölyelerimizi ziyareti ile birlikte 7 bin 500 kişinin katılımının sağlanması hedefleniyor. 

“ŞENLİĞE PROGRAM YAPIMCISI 

SERDAR KILIÇ KATILACAK” 

Isparta Bilim Şenliği; Disiplinlerin (Arkeoloji, Biyoloji, Coğrafya, Deprem, Ebru, Fizik, Kimya, Matematik, Orman Kaynakları, Robotik, Sağlık, Seramik ve Tarım) uyumlu harmonisinden oluşmuş, hedef kitlenin gelişim özelliklerini dikkate alarak hazırlanmış toplam 98 farklı atölye çalışmasından oluşmaktadır.   Ayrıca İçimdeki Doğa, Doğadaki İnsan ve Doğada Tek Başına adlı programların yapımcısı, doğa bilimci ve eğitmen Serdar Kılıç’ı Isparta 2. Bilim Şenliğine konuk ediyoruz. 

“KILIÇ İLE SÖYLEŞİ 3 EKİMDE 

SAAT 14.00’TE YAPILACAK” 

Mart 2017’de Üniversitemiz Senatosu tarafından ‘Toplumsal Katkı Beratı’ verilen Serdar Kılıç’ın doğal yaşama dair bizlerle paylaşacağı bilgi ve tecrübelerin 6-17 yaş öğrencilerimiz tarafından dikkat ve büyük beğeniyle dinleneceğini ümit ediyoruz. “Toprakla bağ kurmak ” yalnızca çocuk için değil toprak için de yararlıdır. Çocuk doğada özgürlük, hayal gücü için alan genişliği ve mahremiyet bulur, alçak gönüllü olmayı öğrenir. Biz çocukları öğrenmenin, gücün ve zorluklara meydan okumanın yeri olan doğayla yeniden buluşturuyoruz. Ondan bir daha kopmaması için çalışıyoruz. Hep aklımızda olsun doğada nesli tükenmekte olan tür doğadaki çocuktur.’’ söyleminden yola çıkan Serdar Kılıç ile ‘DOĞADAKİ İNSAN’ söyleşisi 3 Ekim 2017 saat 14: 00’ te Süleyman Demirel Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilecektir. 

“ŞENLİĞİMİZE TÜM 

ISPARTA HALKI DAVETLİDİR” 

Serdar Kılıç; doğa, tarih, kültürün izleri ve yaşamın kendisine dair biriktirdiklerini bizlerle paylaşacaktır. Çocuklarımızın içindeki Ali Kuşçu’ları, Cahit Arf’leri, Oktay Sinanoğlu, Aziz Sancar’ları çıkarmak amacıyla 03-05 Ekim 2017 tarihlerinde saat 10.00-16.00 saatleri arasında, Süleyman Demirel Üniversitesi yerleşkesindeki farklı mekânlarda, 03-04 Ekim 2017 tarihleri arasında Süleyman Demirel Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılacak atölyeler, söyleşi ve benzeri etkinlikleriyle gerçekleşecek olan “Isparta 2. Bilim Şenliği” organizasyonuna tüm halkımızın çocukları ile katılımlarını bekliyoruz” dedi. 

“ŞENLİĞİMİZ VATANDAŞLARIMIZA DA AÇIKTIR” 

Bir eğitimci olan ve daha önceki yıllarda İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı olarak görev yapan ve geçen yıl Süleyman Demirel Üniversitesine geçerek eğitim hizmetlerine burada devam eden SDÜ Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü Yönetim ve Organizasyon Bölüm Başkanlığı İnsan Kaynakları Yönetimi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Yıldırım da konuşmasında, Iyaş Kongre Merkezinde şenlik için kurulan standların 20’şer kişilik öğrenci grupları halinde toplam 4 bin 500 öğrenci tarafından ziyaret edilmesinin yanı sıra, vatandaşların da şenliği rahatlıkla gezip görebileceklerini söyledi. Yıldırım, şenlik için emeği geçen herkese teşekkür ettiğini sözlerine ekledi. 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.