Isparta BİMER 2010 Yılında 2438 Başvuru Aldı

BİMER, son 4 yıldır Isparta Valiliği bünyesinde hizmet veriyor. 2006 yılından bu yana toplamda 6 bine yakın şikayet alan merkez, geçen yıl 2438 başvuru aldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Şubat 2011 20:40
Isparta BİMER 2010 Yılında 2438 Başvuru Aldı

Vatandaşların her türlü talep ve şikayetlerini doğrudan Başbakanlığa iletmesi için kurulan BİMER, son 4 yıldır Isparta Valiliği bünyesinde hizmet veriyor. 2006 yılından bu yana toplamda 6 bine yakın şikayet alan merkez, geçen yıl 2438 başvuru aldı.

Bu merkezin yeteri kadar tanınmadığını söyleyen Isparta Vali Yardımcısı Dr.Kadri Canan, Başbakanlık İletişim Merkezi’nin çok önemli bir yapı olduğundan söz etti.

Canan, “Başbakanlık İletişim Merkezi’nin amacı kolay bir şekilde istek ve taleplerin iletilebilmesi. Bu vatandaş odaklı bir çalışma. Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER)’nin Isparta Valiliğinde 03.03.2006 tarihinde hizmete girmesinden sonra yıllara göre geçerli olan ve işlem yapılan evrak sayısı 2006 yılında 459 kişi,2007 yılında 617 kişi,2008 yılında 1013 kişi ve 2009 yılında 1464 kişi olarak tespit edilmiştir. BİMER’e müracaatlarda İş talepleri, Eğitim hizmetleri, Sağlık hizmetleri, Belediye hizmetleri başvurular içerisinde ön sıralarda yer almaktadır. Yoksul vatandaşların eğitim ve sosyal yardım talebini içeren başvuruları, 2010 yılında istek-dilek olarak süregelen talepler arasındadır.

BİMER’e yapılan başvuruların sonucu, kısa sürede sonuçlanabilmektedir. Başvurularda sistemde kaydı bulunan iş ve işlem sayısı, işlemlerin bekleme süreci, işlem yapan kamu çalışanının ismi, başvurulardaki taleplerin içeriği, vatandaşın başvurusuna verilen yanıtlar, çalışanların ve kurumların halkla ilişkiler faaliyetlerine daha saydam bir yapı kazandırmıştır.

Isparta Valiliği, Başbakanlık İletişim Merkezinin 2008 ve 2009 yılı faaliyet raporuna göre Türkiye geneli Valilikler arasında müracaatlarını günlük olarak gerçekleştiren ilk dört ilden birisi olmuştur.(2010 yılı faaliyet raporu yayımlanmamıştır.)

2010 yılında geçerli olan müracaatlardan 1561 Vatandaş, kamu kurum ve kuruluşlarındaki işlemlerini elektronik ortamda http://www.basbakanlik.gov.tr adresinden veya Valiliğimizin BİMER bürosuna şahsen gelip yâda bu büroda hizmet veren Alo 150 Başbakanlık İletişim Merkezi’ni telefonla arayarak her aşamada takip etmekte ve müracaat sonuçlarını öğrenebilmektedir” dedi.

BİMER’e yapılan başvuruların ilk sırasında işsizlik yer alıyor. Bunu sağlık hizmetlerindeki aksaklıklar ve belediye hizmetlerinden şikayetler takip ediyor.

Vali Yardımcısı Kadri Canan, BİMER’in işlevinin artırılması için bu yıl çok önemli bir adım atılacağını da haber verdi.

BİMER’e yapılan müracaatlar, bir ay içinde cevap buluyor. Araştırma gerektiren görüş ve şikayetler olursa bu süre uzayabiliyor ve karşı tarafa bilgi veriliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum