Isparta Bir Değişim İçerisinde

Kapalı Pazar ve Fuar Alanı Projesi, maksimum 18 minimum 11 metre yüksekliğe sahip. Yine maksimum 75 minimum 45 metre genişliğine sahip olan projenin 5 ay içerisinde tamamlanması planlanırken, 2 bin 500 esnaf pazar açabilecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Temmuz 2012 13:29
Isparta Bir Değişim İçerisinde

Haftada en az iki gün hizmet verecek olan pazarda günlük 20 bin kişi rahatlıkla alışverişlerini gerçekleştirebilecek. Avrupa Birliği müktesebatına uygun, doğal ve elektrikli aydınlatma özelliğine sahip bu alan aynı zamanda fuar, festival ve büyük organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek.

Kapalı Pazar ve Fuar Alanı’nın ilk inşaat çalışmalarının başlaması dolayısıyla bölgede incelemede bulunan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, projenin tamamlanmasıyla birlikte şehrin çehresinin değişeceğini söyledi. Alanın cazibe merkezi haline geleceğini dile getiren Başkan Günaydın, bir yılda bitirilebilecek bir projeyi 5 ayda tamamlayacaklarını belirtti.

Çalışmaların Ramazan ayı sonrasında çift vardiya olarak süreceğini aktaran Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, her başlattıkları proje ile birlikte aynı zamanda zamanla da yarıştıklarını söyledi. Isparta’ya simge katacak bir proje olduğunu aktaran Günaydın, proje kapsamında inşaatta 600 ton demir çelik kullanılacağını anlattı.

Yeni Çarşamba Pazar Alanı’nın şehrin kalbi haline geleceğini belirten Günaydın, esnafında caddelerden, görüntüsü güzel olmayan tente ve tezgahlardan kurtarılacağını söyleyerek, “Projemiz AB’ye uyumlu olacak. Avrupa Birliği’ne hazırlanıyoruz. Projemiz Isparta halkının haftada birkaç gün kullanabileceği çok maksatlı olacak. Belli aktivitelerin düzenlenebileceği önemli alanlardan birisi olacak. Isparta halkımızın bu ve bunun gibi uygulamaya koyduğumuz ve koyacağımız projelerimizi yakından takip etmesini istiyorum. Isparta bir değişim ve yenilik içerisinde bu da yakında daha net görülecek” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum