Isparta Bir Milyon Güle Kavuşacak

Isparta Bir Milyon Güle Kavuşacak

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Ekim 2015 15:29
Isparta Bir Milyon Güle Kavuşacak

‘Gül şehri Isparta’ sloganıyla yola çıkan Isparta Belediyesi, şehre onlarca çeşitten oluşan toplam bir milyon adet gül dikecek. Şehri güllerle bezemeye hazırlandıklarını söyleyen Başkan Günaydın, çalışmaların cadde, sokak, orta refüjler, kavşaklar başta olmak üzere mahallelerde şahıslara ait bina, sitelerin bahçe ve duvarlarında da yer alacağını söyledi.

Isparta Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ‘Güller şehri Isparta’ sloganıyla yola çıktığı çalışma kapsamında ilki bu yıl olmak üzere iki yıl içerisinde kente bir milyon adet gül dikecek. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “500 bin adedi bu sezon olmak üzere toplam bir milyon gül ile şehrimizi donatacağız. Güller caddelerimiz, sokaklarımız, orta refüjler başta olmak üzere binaların, sitelerin bahçe ve duvarlarına da dikilecek” dedi.
Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde yönetim ve mühendis kadrosuyla bir toplantı gerçekleştirdi. Başkan Günaydın, şehirde yeni bir çalışma başlatacaklarını, bu çalışma kapsamında Isparta’nın canlı güllerle donatılacağını söyledi.

Aralarında sarmaşık güllerin de bulunacağı onlarca çeşit gül ile şehri baştan aşağıya güllerle donatılacağını aktaran Başkan Günaydın, çalışmaların cadde, sokak, orta refüjler, kavşaklar başta olmak üzere mahallelerde şahıslara ait bina, sitelerinde bahçe ve duvarlarında yer alacağını söyledi.
Belediye Başkanlığı dönemlerinde şu ana kadar şehre bir milyon adedin üzerinde ağaç diken ve Isparta’yı yeşil koridoruna çeviren Başkan Günaydın, şimdi de ilki 500 bin adet olmak üzere gül fidanlarının şehre dikileceğini ifade etti. Günaydın, “Bugüne kadar şehrimizi diktiğimiz ağaçlarla yeşile büründürdük. Bayrak kampanyasıyla halkımızın da desteğiyle şehrimizi Türk Bayrakları ile donattık. Şimdi de Isparta gül hakikatine ulaşacak. İki sene içerisinde şehrimizi bir milyon adet gül ile donatacağız. Böylelikle Isparta’nın gül şehri olduğu görülecektir. Park Bahçeler Müdürlüğümüzce bu çalışmalar gerçekleştirilecek. Isparta’mız daha da estetik ve güzelliğe kavuşacak. Bu güllerimiz şehir süsleme sanatı ile de bütünleşmiş olacak. Tüm Isparta halkımızın da bu çalışmalarımıza katılmasını istiyoruz. Herkes şehre girişle birlikte güllerle buluşacak ve her noktada Isparta güllerle bezenecek. Isparta’mız diktiğimiz ağaçlarla nasıl yeşil koridora ulaştıysa, şimdi de aynı şekilde gül koridorlarına kavuşacak. Bu güzellikler için halkımıza şimdiden mutluluklar diliyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum