Isparta Bisiklet Turu Başladı

Türkiye Bisiklet Federasyonu'nun düzenlediği 1'inci Uluslararası Isparta Bisiklet Turu başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Haziran 2011 17:54
Isparta Bisiklet Turu Başladı

Bisiklet Turu'nun ilk etabında sporcular zamana karşı yarıştı. 8 kilometrelik prolog etabında 11 dakika 19 saniye ile Konya Torku Şekerspor-Vivelo takımından Mustafa Sayar en iyi dereceyi elde etti ve sarı mayonun sahibi oldu. Irak, İran, Suriye, Gürcistan, Yunanistan, Almanya'nın yanı sıra Manisa, Konya, İzmit ve Kocaeli'den 74 sporcunun yarıştığı turun prolog etabı, Isparta-Eğirdir arasında koşuldu. Sporcuların 1'er dakika arayla start aldığı etapta, Manisaspor'dan Dean Podgornik 11 dakika 28 saniye ile 2'nci olurken, Brisaspor'dan Mert Mutlu ise 11 dakika 35 saniyelik derecesiyle 3'üncü oldu. Madalyalarını Vali Yardımcısı Mehmet Yıldız'dan alan yarışmacılar, 125 kilometrelik Isparta-Burdur-Isparta etabı için yeniden pedal çevirmeye başladı.

HEDEF OLİMPİYAT

Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Isparta'nın ev sahipliğinden memnun olduklarını söyledi. Geçen yıl bisiklet yarışmasının ulusal boyutta yapıldığını hatırlatan Müftüoğlu, "Bu yıl uluslararası boyutta yapıyoruz. Buradan alınan sonuçlar Dünya Şampiyonası ve olimpiyatlarını yakından ilgilendiriyor. Sporcular ve ülkeler burada aldığı puanlarla olimpiyatlara gidip gidemeyeceklerini öğrenecek" dedi.

Bisiklet turundan alınacak sonuçların Türkiye açısında çok önemli olduğuna işaret eden Müftüoğlu, "1976'dan bu yana yol bisikletinde olimpiyatlara gidemedik. Hedefimiz, olimpiyatlara gitmek" dedi. Yarışlar, 6 Haziran günü sona erecek

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.