Isparta Bugün Ayakta: İşte 15 Temmuz Programı

Isparta Bugün Ayakta: İşte 15 Temmuz Programı

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Temmuz 2019 09:29
Isparta Bugün Ayakta: İşte 15 Temmuz Programı

15 Temmuz hain darbe girişiminde meydanlardan bir an bile çekilmeyen Isparta, bugün de ayakta. Tüm yurtta olduğu gibi bugün Isparta’da da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü için çeşitli programlar düzenlenecek.

15 Temmuz 2016’da Fethullahçı Terör Örgütü’nün hain kalkışmasında meydanlardan bir an bile çekilmeyen Isparta’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor, aziz şehitlerimiz saygı ve minnetle anılıyor.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı kapsamında dün halkın duygu ve düşüncelerini paylaşabilmeleri için 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’na 15 Temmuz anı defteri konuldu. Yine dün akşam IYAŞ Park Kongre ve Sergi Sarayı’nda şehit yakınları ile gaziler ve aileleri onuruna akşam yemeği verildi.

Programların bugünkü ayağı ise saat 10:00’da 15 Temmuz Hatıra Ormanı’nda inceleme ile başlayacak. Saat 11:00’de şehit kabirleri ziyaret edilecek ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile dualar okunacak. Protokol üyeleri ise şehit yakınları ve gazileri ziyaret edecek.
Saat 12:30’da ise Ulu Camiinde şehitlerimizin ruhu için Mevlid-i Şerifler okunacak.

Saatler 19:30’u gösterdiğinde ise Şehit Ahmet Hilmi Yiğit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünde toplanacak olan binlerce Ispartalı 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanına Milli Birlik Yürüyüşü gerçekleştirecek.

Program kapsamında saat 20:00’de Valilik önündeki 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, Silah Arkadaşları ve Şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulacak ve akabinde hep bir ağızdan İstiklal Marşımız okunacak. Kuran’ı Kerim tilaveti ve duların okunmasının ardından 15 Temmuz Gazisi Burak Kocabaş, Ispartalılara o gece yaşadıklarını anlatacak. Protokol konuşmaları ve Vali Ömer Seymenoğlu’nun günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalarının ardından da program şiir ve müzik dinletileriyle devam edecek.

Saatler 00:13’ü gösterdiğinde ise tüm camilerden sela sesleri ya yankılanacak.

Yarın ise program 13:45’te Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün koordinesinde 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi konulu seminer programı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşecek.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı kapsamında yapılacak olan son etkinlik ise 18 Temmuz Perşembe Günü IYAŞ Park Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilecek. ISUBÜ Rektörülüğü tarafından düzenlenen 15 Temmuz Ruhunu Anlamak konulu konferansta TBMM Başkan vekili Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, konuşmacı olacak.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.