Isparta - Burdur Dağ Yolunda Çalışmalar Sürüyor

Isparta - Burdur Dağ Yolunda Çalışmalar Sürüyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Haziran 2019 13:44
Isparta - Burdur Dağ Yolunda Çalışmalar Sürüyor

Türkiye’nin en yakın illeri Isparta ile Burdur daha da yakınlaşıyor. Dostluk yolu diye tabir edilen Burdur – Isparta dağ yolu güzergahı iki il arasındaki mesafeyi 26 kilometreden 20 kilometreye düşürecek.

Dağ yolu ise 21 kilometreden 15 kilometreye düşecek. Yol çalışması kapsamında Burdur’un Askeri Köyü Kavşağı’nda başlayıp, Değirmendere Vadisi’nde 210 Metre Uzunluğunda, ayak yüksekliği 33 Metre olan viyadükler inşaat edilecek. Dağ yolunda yeni yol çalışmaları ise sürüyor.

Özellikle Isparta tarafında hummalı bir çalışma var. Isparta – Burdur güzergahında yol hafriyat çalışmaları dozer ve kamyonlarla başladı. Yol güzergahında bulunan tepeler kazılarak yola uygun zemin hale getiriliyor.

Isparta – Burdur illerinde yaşayan vatandaşları hem kültürel hem de ekonomik olarak yakından etkileyecek yolun ne zaman bitirileceği henüz bilinmiyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.