Isparta Büyükşehir Belediyesi / Belediyede Açılım Sürüyor

Ramazan ayında Yalvaç’ın Tokmacık Köyünden, Sütçüler’in Kesme Köyüne kadar birçok köyde ‘Ramazan Etkinlikleri’ yapan Belediye, köylerle yapılacak protokol ile köylere her türlü hizmeti götürecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Ağustos 2017 10:09
Isparta Büyükşehir Belediyesi / Belediyede Açılım Sürüyor

Belediye Meclisinin önceki gün yapılan Ağustos ayı ilk toplantısında gündeme gelen konu, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın geçtiğimiz Ramazan ayında başlattığı ‘il geneline açılma’ hareketinin sürdüğünü ortaya koydu.

Meclis gündeminin sekizinci maddesinde bulunan; 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 14. Ve 75. Maddelerine istinaden Belediye mücavir alan sınırları dışında kalan mahalli idarelere, köylere yapılacak anlaşma ve protokole göre hizmet götürülmesi ve protokol yapma yetkisinin görüşülmesi konusu ele alındı.

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
Belediye ve Meclis Başkanı Yusuf Ziya Günaydın tarafından okunan söz konusu gündem maddesi daha sonra, konu hakkında daha detaylı rapor hazırlanması konusunda Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesi meclis üyelerinin onayına sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi.

ŞÖLEN VE DÜĞÜNLERE KATILDI
Bilindiği gibi, Isparta Belediyesi ve Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, daha önce sadece mahallelerde etkinlikler düzenlerken, geçtiğimiz Ramazan ayında Isparta Belediyesi mücavir alanı dışına çıkarak Yalvaç ilçesinin Tokmacık Köyünden, Sütçüler’in Kesme Köyüne kadar bir çok köyde ‘Ramazan Etkinlikleri’ adı altında etkinlikler düzenlemişti.
Başkan Günaydın, bunun yanı sıra geçtiğimiz hafta sonu ise Senirkent, Gelendost, Yalvaç ve Eğirdir’in bazı köylerini ziyaret ederek buralardaki etkinlik ve düğünlere katılmıştı.

BÜYÜKŞEHİR PROJESİNE HAZIRLIK
Başkan Günaydın’ın son zamanlarda Isparta’nın tüm ilçe ve köylerine gitmesi, Ak Parti hükümetinin 2019’da uygulamaya koymayı planladığı ‘Büyükşehir’ veya ‘Bütünşehir’ konusuna şimdiden hazırlandığı şeklinde yorumlandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum