Isparta CHP'de Baydar Krizi

Baykal hareketine destek veren eski SDÜ Rektörü Metin Lütfü Baydar'ın olağanüstü tüzük kongresi için Isparta'ya imza toplamaya geldiği yönündeki iddialar ortalığı karıştırdı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Ocak 2012 12:17
Isparta CHP'de Baydar Krizi

CHP Isparta İl Başkanı Yusuf Erdoğan, Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar'ın kendisini ziyaret etmeden farklı yerlerde kulis faaliyetinde bulunmasına "yanlış yapmıştır" diye tepki gösterdi.

Erdoğan "CHP kongre sürecine hazırlandığı aşamada farklı hedefler peşinde koşmak partimize zarar verir. Isparta bunu kabullenmez" diye konuştu.

Aydın Milletvekili Baydar ise Isparta'ya tedavisi devam eden bir hastanın ameliyatına katılmak için geldiğini söyledi.

Yalvaç'a favet üzerine gittiğini belirten Baydar, "siyasetçinin olduğu yerde siyaset konuşuluyor. Partiyi konuştuk, partide neler oluyor onları konuştuk" dedi.

CHP'de BAYDAR RAHATSIZLIĞI

Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar'ın olağanüstü tüzük kurultayı ile ilgili görüşlerini daha önce kendisi ile telefonlar paylaştığını anlatan CHP Isparta İl Başkanı Yusuf Erdoğan, ben kendisine bu hareketin CHP'ye katkı sağlamayacağını bizzat ilettim. Isparta örgütü içerisinde hiç bir zaman böyle bir hareketin olmayacağını söyledim dedi.

CHP'de kongre sürecinin başladığını belirten Erdoğan, böyle bir sürece hazırlık yaparken olağanüstü tüzük kongresi gibi farklı oluşumların partiye hiç bir katkısı olmaz, Isparta bu işe sıcak bakmaz, Isparta örgütü CHP'lidir. Ne Ahmet'i , ne Mehmet'i düşünür.

Isparta örgütü CHP'nin başarısını menfaatini düşünen bir örgüttür diye konuştu.

YALVAÇ KONUSUNDA ÖRGÜT İRADESİ ESASTIR

Akdeniz'in görüştüğü Baydar, Yalvaç Belediye Başkan adaylığı için Bülent Özgül'ü işaret ettiği yönündeki spekülasyonlar için, bu konuda tamamen örgüt iradesi esastır, örgüt iradesine hiç bir zaman ipotek konulamaz dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum