'Isparta Coğrafi Açıdan Hava Kirliliğine Müsait'

Isparta Valisi Memduh Oğuz, Isparta'nın coğrafi açıdan dağlarla çevrili bir il olduğunu, bu nedenle hava kirliliği sorununu sık sık yaşadığını belirtti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Aralık 2011 12:20
'Isparta Coğrafi Açıdan Hava Kirliliğine Müsait'

Isparta Valisi Memduh Oğuz, yaptığı açıklamada, günlük olarak hava kirliliğinin emisyon ölçümlerini alarak değerlendirmelerde bulunduklarını söyledi. İnsan sağlığını olumsuz yönde etkileyecek bir durumun henüz yaşanmadığını belirten Oğuz, kentin coğrafi açıdan hava kirliliğine müsait olduğunu kaydetti.

Oğuz, "Dağlarla çevrili, kliması olmayan bir alanda yaşıyoruz, yağış olursa, rüzgar gelirse kapımız penceremiz açılıyor, aksi takdirde 3 tane bacadan çıkan da şehrin tepesinde kalıyor" diye konuştu.

Isparta'da uzun süre yağış olmadığını ve bu nedenle de göreceli bir hava kirliliğinin yaşandığını dile getiren Oğuz, üç gündür Yağan yağmurun etkisiyle havanın göreceli olarak temizlendiğini kaydetti.

Hava kirliliği ile mücadelenin etkili bir şekilde devam ettiğini söyleyen Oğuz, sözlerine şöyle devam etti:

"Geçen yıl da, önceki yıl da denetimleri yapan kurumlarımız aynı şekilde bu yıl da denetimlerini sürdürüyorlar. Kamu kurumlarımız bu konuda oldukça duyarlı, halkımız da duyarlı. Herkes gereken hassasiyeti gösteriyor. Mahalli Çevre Kurulumuz ciddi yaptırımlarını uyguluyor. Ancak coğrafi etmenlerden dolayı göreceli bir sıkıntı yaşanabiliyor."

Vali Oğuz, 12 Aralık Pazartesi günü ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılacağı toplantıda hava kirliliği ile ilgili günlük ölçümleri, yakılan kömür değerlerini, kalorifercilerin eğitimlerini, doğal gaz bağlantı durumlarını, değerlendireceklerini bildirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum